Užgrobtoje valstybinėje žemėje nelegaliai ardė automobilius | KaunoDiena.lt

UŽGROBTOJE VALSTYBINĖJE ŽEMĖJE NELEGALIAI ARDĖ AUTOMOBILIUS

  • 0

Aplinkos ministerijos Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai rugpjūčio 9 d. patikrino Ukmergėje veikiančią įmonę, kuri oficialiai deklaravo, jog teikia transporto ir logistikos paslaugas. Nors tai nebuvo pirmas atvejis, kai įmonės reali veikla visai kitokia negu deklaruojama, šįkart pareigūnus nustebino pažeidėjų įžūlumas.

Inspektoriai nustatė, kad įmonės darbuotojų atliekami veiksmai nei iš tolo neprimena transporto ar logistikos – faktiškai tai buvo eksploatuoti netinkamų transporto priemonių ardymas. Šiai veiklai reikalingas Aplinkos apsaugos agentūros išduotas Taršos leidimas ir pavojingų atliekų tvarkymo licencija, tačiau nei vieno iš jų įmonė neturėjo. Taip pat paaiškėjo, kad nelegalią veiklą įmonė vykdė valstybinėje žemėje, kurią užėmė savavališkai.

Bylos medžiaga dėl valstybinės žemės užėmimo perduota pagal kompetenciją nagrinėti Nacionalinei žemės tarnybai prie Žemės ūkio ministerijos. Tuo tarpu aplinkosaugininkai įmonės vadovą patraukė administracinėn atsakomybėn dėl neteisėto eksploatuoti netinkamų transporto priemonių surinkimo ir ardymo. Jam gresia bauda nuo 868 iki 1737 eurų.

Įmonė taip pat privalės sutvarkyti užterštą teritoriją ir automobilių bei kitas atliekas perduoti atliekų tvarkytojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS