Vagys apšvarino Panevėžio biblioteką: įvykdyta vagystė – stambiausia iš visų buvusių | KaunoDiena.lt

VAGYS APŠVARINO PANEVĖŽIO BIBLIOTEKĄ: ĮVYKDYTA VAGYSTĖ – STAMBIAUSIA IŠ VISŲ BUVUSIŲ

  • 1

Panevėžio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje įvykdyta stambiausia vagystė. Iš ekspozicijų pavogti šeši įmontuoti planšetiniai kompiuteriai su priedais, praneša LNK.

Lankytojų srautas didžiausioje apskrities bibliotekoje – po kelis šimtus kasdien. Kai vyksta renginiai, žmonių dar daugiau, skaitytojų bilieto visiems nereikia, todėl kad bibliotekininko akis galėtų atpažinti vagį nuo sąžiningo žmogaus – misija neįmanoma.

„Labai nesinorėjo priimti šito fakto. Nemažai metų aš čia dirbu ir tai – viena stambiausių vagysčių“, – sakė informacinių technologijų specialistas Andrius Jakimovas.

Taigi kultūros išsiilgusiais apsimetę vagys nusileido žemyn ten, kur gyvų liudytojų nebuvo, o durys užrakintos. Raktas pas apsaugą, bet nepaimtas, durys nelaužtos.

„Neišlaužtos, bet įtariame, kad spynutė prasukta“, – teigė G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos direktorė Jurgita Bugailiškienė.

Kadangi vagystė įvykdyta prieš 20 dienų iki to, kai buvo aptikta, kompiuterių neradusiems, šoko ištiktiems bibliotekininkams nieko kito nebeliko, kaip atsukti vaizdo įrašus.

„Kamerų vaizdo įrašai atsukti ir užfiksuoti trys jaunuoliai, vaikštantys šioje erdvėje ir renkantys įrangą“, – pasakojo J. Bugailiškienė.

Stop kadras

Vagys nuo stalų nurankiojo visus šešis planšetinius kompiuterius, o septinto nematė, nes jis buvo kraunamas. Todėl dabar likęs vienintelis pavyzdys pavogtų.

„Viena planšetė iš ekspozicijos buvo kraunama, todėl ji buvo įdėta į spintelę ir asmenys, apsilankę šiose patalpose, jos nerado“, – kalbėjo A. Jakimovas.

Užfiksuoti trys jaunuoliai, vaikštantys šioje erdvėje ir renkantys įrangą.

Planšetiniai kompiuteriai buvo įmontuoti retų, išskirtinių leidinių ekspozicijos turiniui papildyti. Interaktyvi erdvė naujai įrengta šiemet, todėl buvo akylai saugoma ir atrakinta tik darbuotojo, kuris čia veda renginį.

Bibliotekos administracijai vagių pasirinkimas aiškus. Nors leidiniai čia vienetiniai ir pinigais neįkainojami, šias vertybes reikia išmanyti, o įrangai realizuoti didelio proto nereikia.

„Greičiausiai leidinį būtų sunkiau realizuoti, reikia apie jį šį bei tą suprasti, o įranga turbūt labai lengvai realizuojamas dalykas“, – manė J. Bugailiškienė.

Bibliotekai padaryti nuostoliai – per 2 tūkst. eurų. Sąžiningiems lankytojams bus perkami nauji kompiuteriai, tik dar labiau saugomi.

 

GALERIJA

  • Vagys apšvarino Panevėžio biblioteką: įvykdyta vagystė – stambiausia iš visų buvusių
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai jau taip.... neteko girdet gyvenime ,kad variugos

apiplestu biblioteka ......tol kol bibliotekoj neatsirado kompiuteriai....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS