Vaizdo įrašas: Lietuvos policija sulaiko žmogžudyste įtariamą latvį | KaunoDiena.lt

VAIZDO ĮRAŠAS: LIETUVOS POLICIJA SULAIKO ŽMOGŽUDYSTE ĮTARIAMĄ LATVĮ

  • 1

Šeštadienį šalia Aukštadvario Lietuvos policija sučiupo ginkluotą vyrą, kuris Latvijoje įtariamas žmogžudyste. Šiandien išplatintas vaizdo įrašas, kurį užfiksavo policijos automobilyje esančios vaizdo kameros.

Kaip šeštadienį BNS informavo policijos atstovas Ramūnas Matonis, pranešimas, kad Latvijos Interpolo nacionalinio skyriaus ieškomas įtariamasis gali būti įvažiavęs į Lietuvą, buvo gautas apie 10 valandą ryto. Pareigūnai iškart pradėjo paiešką.

„Su muitinės pareigūnais peržiūrėjome vaizdo kamerų įrašus ir nustatėme, kad iš tiesų toks automobilis įvažiavo į Lietuvos teritoriją. Tuo metu policija pradėjo jo paiešką šalies viduje“, – sakė R. Matonis.

Netrukus pareigūnai nustatė, kad žmogžudyste įtariamas latvis yra netoli Trakų. Įtariamasis važiavo vogtu automobiliu „Volkswagen Passat“.

„Policijos patrulis jį pastebėjo už Trakų važiuojantį link Aukštadvario ir pradėjo jį persekioti, tačiau įtariamasis nepakluso reikalavimams sustoti ir padidinęs greitį bėgo nuo policijos pareigūnų“, – teigė R. Matonis.

Anot jo, nuo policijos pasprukti bandęs latvis už Aukštadvario sustojo, išlipo iš automobilio ir pasileido bėgti per laukus, tačiau netrukus jį sulaikė Alytaus policijos pareigūnai.

Žmogžudyste įtariamas latvis nugabentas į Vilniaus areštinę. Nustatyta, kad su savimi jis turėjo kovinį ginklą, tačiau išlipęs iš automobilio, jį paliko.

Pasak R. Matonio, įtariamasis bus perduotas Latvijos teisėsaugai, tačiau turės atsakyti ir už nusikalstamas veikas, kurias padarė Lietuvoje – ginklo pervežimą per sieną, nepaklusimą pareigūnų reikalavimams.

Pareigūnų išplatintas vaizdo įrašas:

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Algis

Tai kokia pavarde to zmogzudzio latvio ar tai reikia slepti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS