Verslininką nušovęs jaunas vyras kalės 18 metų | KaunoDiena.lt

VERSLININKĄ NUŠOVĘS JAUNAS VYRAS KALĖS 18 METŲ

  • 0

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį atmetė Mariaus Jonkaus apeliacinį skundą ir paliko jam anksčiau paskirtą laisvės atėmimo bausmę – verslininką nušovęs jaunas vyras pataisos namuose praleis 18 metų.

Apeliacinės instancijos teismo teisėjų kolegijos nuomone, apygardos teismo išvada dėl vyriškio kaltės nužudžius žmogų yra pagrįsta, nors pats nuteistasis teigė, jog verslininką nušovė dėl neatsargumo arba įvykus nelaimingam atsitikimui.

Nors byloje nėra tiesioginių liudytojų, mačiusių nukentėjusio žūtį, apygardos teismas smulkiai išanalizavo visas šio nusikaltimo padarymo aplinkybes, detales ir padarė pagrįstą išvadą, jog į vyriškį buvo šauta tyčia norint pagrobti turtą – ginklą ir šaudmenis, paskelbė Lietuvos apeliacinis teismas.

Teismas taip pat patenkino apeliacinį skundą pateikusio prokuroro prašymą ir perkvalifikavo M.Jonkaus veiką pagrobiant ginklą ir šaudmenis į sunkesnę – šaunamojo ginklo ir šaudmenų pagrobimą panaudojant smurtą.

Tokį sprendimą teismas priėmė, kadangi apygardos teismas, kvalifikuodamas šią veiką kaip lengvesnę, netinkamai pritaikė baudžiamąjį įstatymą ir nukrypo nuo teismų praktikos, pažymima pranešime.

Anksčiau už šį nusikaltimą M.Jonkui buvo skirta kalėti 4 metus, o po perkvalifikavimo teismas paskyrė jam 9 metų laisvės atėmimo bausmę. Galutinė subendrinta bausmė M.Jonkui liko tokia pati – 18 metų laisvės atėmimo. Ši griežtesnė negu vidurkis bausmė, pasak teisėjų kolegijos, yra teisinga ir proporcinga, be to, būtent tokios subendrintos bausmės prašė ir valstybės kaltinimą palaikęs prokuroras.

Kita nuosprendžio dalis palikta nepakeista – M. Jonkus taip pat turės atlyginti nukentėjusiesiems 145 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Nukentėjusysis buvo nušautas pernai Klaipėdoje bandydamas legaliai parduoti turimą ginklą. Bylos duomenimis, uostamiesčio verslininkas Vilmantas Dundulis norėjo parduoti šaunamąjį ginklą. Tuomet 27-metis Marius Jonkus, apžiūrinėdamas pistoletą, siekė jį pagrobti, todėl šiuo ginklu šovė į kambaryje buvusį V.Dundulį. Nuo patirto sužalojimo verslininkas mirė įvykio vietoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS