Vyriausybė siūlo Lietuvoje bausti už daugiau užsienyje padarytų nusikaltimų | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ SIŪLO LIETUVOJE BAUSTI UŽ DAUGIAU UŽSIENYJE PADARYTŲ NUSIKALTIMŲ

Vyriausybė trečiadienį pasiūlė Seimui priimti pataisą, kuri leistų Lietuvoje bausti už ilgesnį sąrašą užsienyje padarytų nusikaltimų.

Baudžiamojo kodekso pataisoje numatyta, kad Lietuvoje būtų baudžiama už užsienyje sutrikdytą kito žmogaus sveikatą, veiksmų laisvės varžymą, išžaginimą ir seksualinį prievartavimą bei privertimą lytiškai santykiauti.

Nusikalstamų veikų, kurių atžvilgiu taikoma universali jurisdikcija, sąrašas projekte taip pat papildomas išnaudojimu priverstiniam darbui ar paslaugoms.

Šiuo metu Lietuvoje asmenys gali būti teisiami už užsienyje padarytus su nepilnamečiais susijusius seksualinius nusikaltimus.

Vyriausybė taip pat pasiūlė į Baudžiamąjį kodeksą įtraukti naują nusikaltimą – kankinimą.

Pataisoje numatyta, kad laisvės atėmimu iki septynerių metų būtų baudžiamas tas, „kas veikdamas kaip valstybės atstovas arba asmuo ar asmenų grupė, veikiantys valstybės leidimu, kurstymu, palaikymu ar pritarimu, bet kokiu būdu kankino arba kitaip itin žiauriai elgėsi su žmogumi taip sukeldamas nukentėjusiam asmeniui stiprų fizinį ar psichinį skausmą arba dideles kančias“.

Kankinimu nebūtų laikomas teisėtomis valstybės prievartos priemonėmis ar sankcijomis sukeliamas skausmas ar kančios.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Al

Kaliniu krepseliu truksta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS