Zarasų gyventojui melagingas pranešimas apie padėtą sprogmenį – atsirūgo: laukia teismas | KaunoDiena.lt

ZARASŲ GYVENTOJUI MELAGINGAS PRANEŠIMAS APIE PADĖTĄ SPROGMENĮ – ATSIRŪGO: LAUKIA TEISMAS

  • 0

Zarasiškiui dėl melagingo pranešimo apie užminuotą teismo pastatą gresia teismas. 

 

Zarasų rajono gyventojas bus teisiamas dėl melagingo pranešimo apie neva užminuotą teismo pastatą Zarasuose, kur tądien turėjo vykti baudžiamosios bylos, kurioje jis teisiamas, nagrinėjimas, antradienį pranešė prokuratūra.

Panevėžio apygardos prokuratūroje baigto ikiteisminio tyrimo dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų duomenimis, praėjusių metų lapkritį į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinęs vyras pranešė, kad į Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmus įneštas sprogmuo.

„Buvo įvestas planas „Skydas“, nutrauktas teismo darbas ir iš pastato evakuoti žmonės. Išminuotojai, patikrinę patalpas, sprogmenų nerado“, – nurodoma pranešime.

Policijos pareigūnai nustatė įtariamąjį – Zarasų rajono gyventoją G. B., kuris, kaip įtariama, šiuo melagingu pranešimu norėjo nutraukti teismo darbą, siekdamas, kad neįvyktų iš anksto suplanuotas bylos, kurioje jis teisiamas dėl sunkaus žmogaus sveikatos sutrikdymo panaudojant neteisėtai laikytą savadarbį šaunamąjį ginklą, posėdis.

Atlikdami kratą jo namuose, policijos pareigūnai rado galimai neteisėtai laikomus 45 šovinius, todėl G. B. pareikšti įtarimai ir dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis.

Pasak šiam ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio prokuroro Manto Jurkėno, kaltinamasis veiką padarė panaudodamas informacines technologijas balsui pakeisti, nepaisant to, jis buvo identifikuotas, taip pat tyrimo metu pavyko rasti ir paimti neteisėtai G. B. laikytus skirtingų rūšių šaudmenis.

Už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Už neteistą disponavimą šaudmenimis gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Byla perduota nagrinėti Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS