Algio Greitai grupės vokalistė Giedrė - LNK „Muzikos akademijoje“ | KaunoDiena.lt

ALGIO GREITAI GRUPĖS VOKALISTĖ GIEDRĖ - LNK „MUZIKOS AKADEMIJOJE“

Prie LNK „Muzikos akademijos“ dalyvių prisijungė Algio Ramanausko-Greitai alternatyvios muzikos grupės SSG narė ir žymių dainininkų pritariančioji vokalistė Giedrė Rimšaitė.

25-erių vilnietė ketverius metus dainuoja didžiosios scenos šešėlyje, už dainininkų Manto Jankavičiaus, Jurgos Šeduikytės, grupės „Skamp“, taip pat ją galima pamatyti muzikiniuose „Tabami“ projektuose. „Į šį šou einu todėl, kad noriu įgyti solinio dainavimo patirties. Būti pritariančiąja vokaliste ir pagrindine dainininke - du skirtingi dalykai...“, - sako džiazo vokalą Muzikos akademijoje baigusi Giedrė.

Be kita ko, ji dar dainuoja ir Algio Ramanausko Greitai grupėje SSG (Svastikos Sukitės Greitai). „Nuo pat paauglystės myliu alternatyvią muziką, todėl ši grupė man labai patinka“, - sako Giedrė.

„Devynios ryto - aš vėl biure. <...> Jis sėdi šalia, regi mano sijoną ir gręžia akim man šlaunies šoną - stebi mane, kaip koksai voras“, - dainuoja Giedrė SSG.

Snobiškoje ir chuliganiškoje džiazo ir roko grupėje su socialiai aktyviais tekstais Giedrę galima pamatyti dainuojant ir apie runkelius, ir apie „Audi 100“, ir dar apie kai ką, ko juodojo humoro stokojantys klausytojai gal ir nesuprastų.

Tačiau „Muzikos akademijos“ scenoje keiksmažodžių ir pasakojimų, kaip atbėgo kariūnai ir sušaudė vieną žymų politiką, negirdėsime. „Nebent per repeticijas“ - juokiasi šou naujokė.

Giedrė ne tik dainuoja, bet ir moko to vaikus dviejose muzikos mokyklose. Nuo šiol ji pati taps mokine - ir ją vertins nebūtinai muzikos profesionalai, pavyzdžiui, Mindaugas Stasiulis. „Nemuzikantų pastabos yra labai svarbios. Svarbiausia yra pasirodymo emocija.  Juk ir populiariausi pasaulio dainininkai kartais padainuoja pro šalį, bet iš jų turi sklisti tokia energija, kad niekas nesuprastų ir nesigilintų - nusidainavo, nenusidainavo... Stasiulis būtent ir vertina emociją“, - svarsto dainininkė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS