Garsioji Siamo dvynė svajoja apie vešlią šukuoseną | KaunoDiena.lt

GARSIOJI SIAMO DVYNĖ SVAJOJA APIE VEŠLIĄ ŠUKUOSENĄ

„Nuo...iki...“ pirmadienį nukels į 1987-ųjų  liepą, kai neregėta sensacija sukrėtė Lietuvą - Alytuje gimė viršugalviais suaugusios mergytės.

Dvynės su dviem kūnais, atskiromis rankomis ir kojomis - itin reta patologija. Net 75 procentai gimusių tokių dvynių miršta per pirmą parą.

Žurnalistų kalbinti medikai iki šiol prisimena akimirkas, kai per Cezario operaciją gimė Vitalija ir Vilija. Vienintelės tokios Lietuvoje. Viena  silpnesnė, mažiau judri, kita žvali... Nepaprastai didelis suaugimo plotas, kad atskirtum. Ir nepaprastai sunkus gyvenimas, jei išgyventų  - mergaitės suaugusios taip, kad gyvenimas prabėgtų tik gulint. Mamai apie dukras medikai ryžosi tąsyk pasakyti tik praėjus keturioms dienoms.

Prabėgus 23 metams, Vitalija „Nuo...iki...“ laidai atveria savo bendrabučio kambarėlio dalis ir pakviečia išsikepti bulvių. Ji, skirtingai nei dvynė sesuo, noriai dalijasi savo išgyvenimais.

„Gyvenimas manęs nenuskriaudė, susipažinau su daugybe žmonių. Nereikia būti užsidariusi mažam pasaulyje. Man patinka bendrauti, patinka dėmesys, esu liūtas, jiems dėmesio niekad ne per daug“, - sako Vitalija, Vilniaus dailės akademijos trečiakursė, studijuojanti dailėtyrą.  

„Sesuo visada buvo uždaresnė, - sako Vitalija, paklausta, kodėl jos dvynė sesuo vis vengia žiniasklaidos dėmesio ir jau ne pirmą kartą atstovauti jųdviejų tandemui palieka Vitaliją vieną. - Ji  pavargo nuo dėmesio, o gal ir nuo savo istorijos“.

Paklausta, ar buvusi operacija jai dar apie save primena, mergina sako, kad vieninteliai dalykai, kurių ji nedaro - tai nesiverčiu kūlio ir nečiuožinėja ant ledo. Tiesa, dar plaukai, kurių aišku norėtųsi daugiau, primena, kad jos gyvenimo istorija ypatinga.

 „Neturiu pusės šukuosenos. Kompleksuoju tik todėl, kad negaliu vaikščioti palaidais plaukais“, - laidai „Nuo...iki...“ prisipažino optimizmu trykštanti Siamo dvynė Vitalija.

Ji neatmetė galimybės ateityje dėl plaukų persodinimo kreiptis į medikus.

„Nuo...iki...“ apie vieninteles Lietuvos Siamo dvynes - pirmadienį 19.40 val. per LNK.

Gairės: siamo dvynės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS