„Kelionių pasakos“ atkeliavo į Lietuvos Respublikos Vyriausybę | KaunoDiena.lt

„KELIONIŲ PASAKOS“ ATKELIAVO Į LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĘ

Gyveno kartą... Taip ir norisi išgirsti tęsinį! Ir jis buvo: į tokią pasaką pateko visi, kas pabuvojo tarptautinio vaikų darbų konkurso „Kelionių pasakos“ parodos atidaryme, kuris įvyko šių metų balandžio 4 dieną Lietuvos Respublikos Vyriausybės parodų salėje.

Parodą organizavo Kauno M. Dobužinskio rusų kulrūros ir estetinio lavinimo centras, kurių auklėtiniai tapo laureatais ir turi tarptautinį pripažinimą.

Rusų kultūros centras teikia ne tik meninį išsilavinimą, bet ir užsiima kultūros ir švietimo veikla, jungiančia platų renginių spektrą: tarptautinės konferencijos, apskritieji stalai, festivaliai, konkursai. Vienas iš jų – tarptautinis konkursas „Kelionių pasakos“.

Buvo atsiųsta daugiau nei 500 darbų iš įvairių šalių: Ukrainos, Baltarusijos, Lietuvos, Rusijos, Suomijos ir kt. Geriausi darbai  buvo pristatyti parodoje.

Tarptautinio festivalio metu buvo pravesti simpoziumai, meistriškumo pamokos, parodos ir, žinoma, laureatų apdovanojimai, išleistas katalogas „Kelionių pasakos“. Šis katalogas parodos atidaryme Vyriausybėje buvo įteiktas švietimo ir mokslo Ministrui, kultūros Ministrui ir kitiems svečiams.

Čia taip pat dalyvavo ir šventės kaltininkai – vaikai, kurie aktyviausiai dalyvavo konkursiniuose renginiuose. Tarp jų ir laureatai iš Vilniaus, Kauno, Jonavos ir kitų miestų.

Pasaka moko mus supratimo ir tolerancijos jungiant tautas ir esant gyvu isminties šaltiniu.

Todėl atsidariusią parodą šiltai priemė dalyvavusieji, o suorganizuota ekskursija Vyriausybėje vaikams davė galimybę ne tik pajausti politinį šalies pulsą iš vidaus, bet trumpam įsivaizduoti esant jų šeimininkais.

Pasakiška ekspozicija tarsi stebuklingu spinduliu nušvietė Vyriausybės sienas, gerumu ir nuoširdumu praskleidė rimtą atmosferą, nepaliko nė vieno abejingo, aplankiusio šią parodą. Ir mes tikimės, kad festivalio-konkurso „Kelionių pasakos“ paroda prisidės prie teisingo sprendimų priėmimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS