Naujas filmas „Giedrė” – jau uostamiestyje | KaunoDiena.lt

NAUJAS FILMAS „GIEDRĖ” – JAU UOSTAMIESTYJE

Nematomas kino institutas (NKI/IFI) ir Meno kūrėjų sąjunga (MeKuSa) kviečia klaipėdiečius į striuko biudžeto, bet  pilno metražo kino filmo „Giedrė“ premjerą.

Šis filmas ypatingas savo tik 3000 litų biudžetu, aštuoniomis dienomis, per kurias nufilmuotas, ir viena diena, per kurią sumontuotas. Itin trumpas laikotarpis, nes jo režisierius Donatas Vaišnoras tiki kūrybiniu spontaniškumu ir mano, kad Lietuvos šiuolaikiniame kinematografe didelės sumos nužudo kiną.

Tai nepriklausomos kino kompanijos „Tremora“ ir postprodukcijos kompanijos „LapeSnape“ kartu įgyvendintas projektas.

„Giedrę“ kūrėjai pristato kaip meilės istoriją. Esą meilė visada vystosi turi savitą fabulą, kuri tikrovėje neatitinka tradicinių žanrų turimų struktūrų. Pati istorija, rodos, labai tradiciška. Paprastai be jokių perdėtų efektų pasakota dviejų žmonių meilės istoriją. Du vienas kitą mylintys žmonės skiriasi. Skiriasi ir nesupranta, kodėl. Po išsiskyrimo herojus jungiantis ryšys nenutrūksta. Jie ir toliau dalijasi savo intymaus gyvenimo detalėmis. Toks keistas atvirumas žeidžia, bet padeda nors trumpam susigrąžinti prarastą artumą. Jie nesipriešindami priima mylimo žmogaus dovanotą skausmą ir patys provokuoja juos skaudinančias situacijas. Jie daro viską, kad sunaikintų savo meilę. Su kiekviena diena jausmų ir minčių sąmyšis didėja. Galiausiai Giedrė ir Darius suvokia, kad vienas be kito negali...

Pagrindinius vaidmenis filme sukūrė teatro laboratorijos “Atviras ratas” aktorė Marija Korenkaitė ir režisierius Ignas Miškinis. Filme taip pat vaidina Giedrius Savickas, Ieva Matulionytė,  Donatas Vaišnoras, Ieva Norvilienė.

Gruodžio 11 d. 20 val. filmas „Giedrė“ bus rodomas Klaipėdos dailės parodų rūmuose (Aukštoji g. 1). Bilietai - po10 litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS