Aktorius L. Laucevičius švenčia 70-metį | KaunoDiena.lt

AKTORIUS L. LAUCEVIČIUS ŠVENČIA 70-METĮ

  • 0

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas sveikina 70-metį minintį aktorių Liubomirą Laucevičių.

„Per kone pusę amžiaus trunkantį aktoriaus kelią sukūrėte daugybę įsimintinų vaidmenų ne tik trijuose teatruose, kur dirbote, bet ir kine bei televizijoje. Savo talento jėga, meistriškumu, erudicija pelnėte žiūrovų ir kolegų simpatijas, aukštą pripažinimą. Mūsų teatro raidoje ir kultūroje ryškus Jūsų ženklas. Be Jūsų įkūnytų personažų kai kurie spektakliai tiesiog neįsivaizduojami“, – sako ministras M. Kvietkauskas.

Lietuvos teatro, kino ir televizijos aktorius Liubomiras Laucevičius gimė 1950 m. Vilniuje. 1968 m. baigė Panevėžio vakarinę vidurinę mokyklą. Nuo 1966 m. lankė Panevėžio dramos teatro aktorių paruošimo studiją (vadovas Juozas Miltinis), 1968–1975 m. – šio teatro aktorius. 1975–1990 m. vaidino Klaipėdos dramos teatre. 1980 m. baigė LSSR konservatorijos Klaipėdos fakultetus (kurso vadovas Povilas Gaidys). Nuo 1990 m. – Kauno dramos ir Kauno jaunimo kamerinio teatrų aktorius.

Sukūrė daugiau kaip 70 vaidmenų teatre, apie 50 vaidmenų kine ir televizijoje.

2000 m. apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino 5-ojo laipsnio ordinu. 2004 m. gavo „Auksinį scenos kryžių“ ir „Fortūnos“ statulėlę už Šailoko vaidmenį spektaklyje „Venecijos pirklys“. 2011 m. skirta Vyriausybės kultūros ir meno premija. 2015 m. – „Auksinis scenos kryžius“ už Polonijaus ir Osriko vaidmenis spektaklyje „Hamletas“, taip pat vaidmenis spektaklyje „Miškinis“(Nacionalinis Kauno dramos teatras).

GALERIJA

  • Aktorius L. Laucevičius švenčia 70-metį
G. Bartuškos/ ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS