Antrą kartą paskelbti P. Vyšniausko saksofonininkų konkurso laureatai | KaunoDiena.lt

ANTRĄ KARTĄ PASKELBTI P. VYŠNIAUSKO SAKSOFONININKŲ KONKURSO LAUREATAI

Plungės kultūros centre šeštadienį visą dieną skambėjo saksofono muzika, įstabiausius kūrinius atliko daugiau nei 50 saksofono muzikos mylėtojų iš įvairių Lietuvos miestų.

Konkurse pasirodė dviejų kategorijų dalyviai, A kategorijoje varžėsi vaikai ir jaunimas, o B kategorijoje suaugę saksofonininkai solistai ir ansambliai. Abiejų kategorijų pasirodymuose skambėjo populiarūs, pasauline klasika tapę kūriniai ir improvizacijos lietuviškos muzikos tematika.

Konkurso dalyvių programas stebėjo ir jų muzikinius įgūdžius vertino profesionali komisija, kurios pirmininkas - Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius Petras Vyšniauskas. Pasak Plungės kultūros centro pranešimo, komisijos sprendimu baigiamojo vakarinio koncerto metu buvo paskelbti A ir B kategorijų konkurso laureatai ir diplomantai.

A kategorijoje III vieta ir 200 eurų piniginis prizas atiteko: Radviliškio muzikos mokyklos saksofonininkų kvartetui: Gvidui Golubevai, Vėjui Špakauskui, Gabrieliui Verdingai, Arnui Česai. II vieta ir 300 eurų piniginis prizas atiteko Davit Avetisyan iš Elektrėnų. Pirmąją vietą ir 500 eurų piniginį prizą laimėjo Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos mokinys Martynas Šerpytis. Komisijos sprendimu diplomas už „ansambliškumą“ atiteko Kėdainių muzikos mokyklos saksofonininkų kvintetui: Tomui Urnikiui, Šarūnas Juškai, Robertui Šulcui, Stanislovui Ragauskui, Matui Rušai. Diplomu buvo apdovanotas ir jauniausias A kategorijos konkurso dalyvis Jokūbas Jurevičius iš Kėdainių. Diplomas “,Už geriausiai atliktą kūrinį Lietuvių liaudies dainos tema“ atiteko Anykščių muzikos mokyklos mokinei Urtei Raišelytei.

B kategorijoje III vieta ir 200 eurų piniginis prizas atiteko Vilniaus kolegijos studentui Vilhelmui Rudžiui. 300 eurų buvo įteikti II vietą užėmusiam Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentui Simui Petkevičiui. I vieta ir 500 eurų piniginis prizas taip pat atiteko Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentei Paulinai Bakšaitei.

Plungės kultūros centro direktoriaus Romo Matulio inicijuotas Petro Vyšniausko saksofonininkų konkursas, kurį globojo pats maestro, baigėsi koncertu, kurį dovanojo Plungės kultūros centro simfoninis orkestras (vad. Ieva ir Paulius Lygnugariai), saksofono virtuozas P. Vyšniauskas, Martynas Razgus, Jokūbas Serapinas, Henrikas Staponkus. Pasak Plungės kultūros centro, baigiamasis koncertas suteikė ne tik išskirtines emocijas susirinkusiai pilnutėlei kultūros centro žiūrovų salei, bet ir deramai atspindėjo konkurso keliamus tikslus, kuriais buvo siekiama sudaryti jauniesiems muzikos mylėtojams galimybę pristatyti savo kūrybą ir mokytis iš šios srities profesionalų bei populiarinti saksofono muziką ypač tarp vaikų ir jaunimo.

 

GALERIJA

  • Antrą kartą paskelbti P. Vyšniausko saksofonininkų konkurso laureatai
  • Antrą kartą paskelbti P. Vyšniausko saksofonininkų konkurso laureatai
Plungės kultūros centro nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS