Apdovanoti lietuvių kalbos puoselėtojai | KaunoDiena.lt

APDOVANOTI LIETUVIŲ KALBOS PUOSELĖTOJAI

  • 1

Lietuvos mokslų akademijoje Valstybinė lietuvių kalbos komisija trečiadienį jau penktą kartą apdovanojo lietuvių kalbos puoselėtojus. Šiemet apdovanojimai skirti habil. dr. Mečislovui Žalakevičiui, Irenai Žalakevičienei, Alvidai Gedaminskienei ir Birutei Goberienei.

M. Žalakevičiui ir I. Žalakevičienei apdovanojimai įteikti už žodyno „Paukščių pavadinimų žodynas“ sudarymą, A. Gedaminskienei - už lietuvių kalbos puoselėjimą, tautinių mažumų kalbinį švietimą ir pagalbą įvairių tautybių Lietuvos gyventojams integruojantis į visuomeninį gyvenimą, o B. Goberienei - už lietuvių kalbos puoselėjimą, šviečiamųjų kalbos ir kultūros renginių organizavimą, kalbos leidinių rengimą ir redagavimą.

„Tai yra vienas iš aukščiausių apdovanojimų už mūsų kalbos puoselėjimą. Įvertintas šių žmonių daugelio metų darbas. Pavyzdžiui, paukščių pavadinimų žodynas buvo rengiamas ne vienerius metus. Šie žmonės, nebūtinai būdami lituanistai, kalbininkai rūpinasi valstybinės kalbos puoselėjimu. Ir tas rūpestis yra aktyvus. Iš patriotiškai, pilietiškai nusiteikusių žmonių kasmet atrenkami keli“, - sakė Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkas Audrys Antanaitis.

Valstybinės lietuvių kalbos komisijos apdovanojimo laureatai gavo simbolinę skulptūrėlę „Sraigė“, sukurtą Roko Dovydėno.

Nuo 2016 metų šie apdovanojimai skiriami už reikšmingus lietuviškos terminijos kūrimo darbus, mokslo kalbos puoselėjimą ir visuomenės kalbinį švietimą.

Kalbos puoselėtojų apdovanojimo ceremonijoje dalyvavo Mokslų akademijos prezidentas akad. Jūras Banys, Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkas A. Antanaitis, Valstybinės lietuvių kalbos komisijos narė, Lietuvių kalbos instituto direktorė Albina Auksoriūtė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vienintelis

kas laimėjo, tai Rokas Dovydėnas . Nes kas gi mokės tokias klaikias babkes už jo konditerines vizijas molyje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS