„Arsen Petrosyan Quartet“ padovanos armėnų muzikos vakarą festivalio klausytojams | KaunoDiena.lt

„ARSEN PETROSYAN QUARTET“ PADOVANOS ARMĖNŲ MUZIKOS VAKARĄ FESTIVALIO KLAUSYTOJAMS

2024 m. sausio 10 d. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje koncertuos „Arsen Petrosyan Quartet“ iš Jerevano. Festivalio „Stačiatikių Kalėdos Lietuvoje“ klausytojams jis padovanos armėnų muzikos vakarą.

Arsenas Petrosianas – garsiausias savo kartos armėnų duduko atlikėjas, populiarintojas. Žinomų duduko meistrų – Djivano Gaspariano ir jo mentoriaus Gevorgo Dabaghyano tęsėjas, Petrosyanas atrado savitą muzikinį kelią, bendradarbiaudamas su Steve'u Hackettu (Genesis), JAE kompozitoriumi Ihabu Darwishu ir Omaru Bashiru.

Su savo įkurtais ansambliais A.G.A trio ir „Arsen Petrosyan Quartet“ jis koncertavo visoje Europoje, Artimuosiuose Rytuose, Centrinėje Azijoje ir Kaukaze. Šias šalis, taip pat JAV, Petrosyanas aplankė kaip solo atlikėjas. 2016 m. Jerevano muzikos konservatorijoje įgijo muzikos magistro laipsnį (Duduko specialybė).

Aktyviai koncertuodamas, atlikėjas taip pat vykdo leidybinę veiklą, veda Armėnijos duduko meistriškumo kursus ir paskaitas Pasaulio muzikos institute (WMI) Niujorke ir „Apollo Chamber Players“ (Hjustonas, Teksasas). Muzikanto įrašai transliuojami Medici.tv, Mezzo TV, BR-KLASSIK, BBC Persia ir kt. Arsen Petrosyan – kvarteto vadovas ir solistas. Kolektyvo programos apima tiek armėnų etninės muzikos pavyzdžius, tiek klasikinės muzikos opusus, A. Petrosyano perdirbtus specialiai šiam ansambliui.

Koncerto organizatorius – Slavų tradicinės muzikos mokykla, Lietuvos tautinių mažumų folkloro ir etnografijos centras. Partneriai – Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Vilniaus miesto savivaldybė, Lietuvos nacionalinė filharmonija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS