Artėjant „Poezijos pavasariui“ pristatomos naujausios trijų poetų knygos | KaunoDiena.lt

ARTĖJANT „POEZIJOS PAVASARIUI“ PRISTATOMOS NAUJAUSIOS TRIJŲ POETŲ KNYGOS

  • 0

Sekmadienį prasidedančio tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris“ proga Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla pristato net tris naujas poezijos knygas: poetų Eugenijaus Ališankos, Giedrės Kazlauskaitės ir Nerijaus Cibulsko eilėraščių rinktines.

G.Kazlauskaitė, poezijos rinkinių „Heterų dainos“ ir „Meninos“ autorė, maloniai nustebins skaitytojus trečiąja savo knyga – „Singerstraum“. Pasitelkusi siuvėjos metodus ji drąsiai daigsto menišką skiautinį iš konkrečių patirčių, vaizdų, faktų, įžvalgų ir pavergia skaitytoją tikrumu, įtaiga. Autorės teigimu, „kuo daugiau keliauju, kuo globaliau esu priversta mąstyti, kuo daugiau kalbos zonų patiriu – tuo svarbesnės man tampa vaikystės erdvės, gimtinė; tuo labiau pasitikiu savo tapatybe – esu lietuvė, rytų europietė. Maža to, rašau eilėraščius – paradoksalu, skelbiu savo mažai kam aktualias asmenines patirtis.“

„Stuburo tik punktyrai“ – naujausias žinomo poeto, eseisto E. Ališankos eilėraščių rinkinys. Praeinamybės pojūtis nuteikia refleksijoms apie gyvenimo kelią ir vertybes. Į absurdiškus viešumos šou ir realybės muštrą žvelgiama su atlaidžia šypsena, kaip ir į savųjų maršrutų paklaidas. Konkretėjančios gamtos, kaimo aplinkos apsuptyje spontaniškai iškyla asmeninio ir istorinio laiko paralelės, literatūrinės aliuzijos. Už regimosios tikrovės – stiprus egzistencinių ir kultūrinių prasmių laukas.

N. Cibulskas su eilėraščių rinkiniu „Nutrinami“ debiutavo 2012 metais Pirmosios knygos serijoje. Naujame rinkinyje „Archeologija“ poetas gilinasi į atminties ir vidinių būsenų raišką, neretai atsiremia į netolimą praeitį ar vaiko metus. Dabarties išgyvenimai, slepiami po tapybišku vaizdų sluoksniu, metaforų ir vaizdinių konstrukcijų prisodrintu lyriniu pasakojimu, perteikia ilgesingą nuotaiką.

GALERIJA

  • N. Cibulskas
Leidyklos archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS