Atrinkti nominantai pirmą kartą rengiamuose kultūros paveldo apdovanojimuose | KaunoDiena.lt

ATRINKTI NOMINANTAI PIRMĄ KARTĄ RENGIAMUOSE KULTŪROS PAVELDO APDOVANOJIMUOSE

  • 0

Atrinkti kandidatai gauti kultūros paveldo apdovanojimus „Paveldo DNR“.

Šie apdovanojimai organizuojami pirmą kartą ir bus teikiami kas ketverius metus.

Valstybinė kultūros paveldo komisija pranešė, kad asmenybių apdovanojimams atrinkti Art deco ir Amsterdamo mokyklos muziejaus Kaune įkūrėjai Karolis Banys bei Petras Gaidamavičius, restauruotų vilų „Loabell“ ir „Maria“ Neringoje savininkas Dominykas Chlebinskas, Pumpėnų malūno Pasvalio rajone savininkai Arminas ir Martynas Vareikos.

Objektų apdovanojimams atrinkti J. ir A. Iljinų namas Kaune, Medinės miesto architektūros muziejus Vilniuje ir Kurnėnų mokykla Alytuje.

Iniciatyvų ir darbų apdovanojimą pretenduoja gauti Inovatorių slėnis Zarasų rajone kartu su Arūnu Survila, Raubonių malūnas-karšyka-verpykla Pasvalio rajone kartu su Vaidotu Gikiu ir aušrininko Martyno Jankaus sodyba Pagėgių savivaldybėje.

Atsižvelgdama į pateiktų nominantų gausą – gautos 102 paraiškos – ir jų įvairovę, vertinimo komisija nusprendė įsteigti ir papildomas padėkas, jomis bus įvertintos atskiros iniciatyvos, objektai bei asmenybės.

Į šią kategoriją pateko sakralinio meno ir paveldo simpoziumas „Versmės“ Mažeikių rajoje, lietuvių ir lenkų karių kapavietės paieškų bei perlaidojimo iniciatyva Elektrėnų savivaldybėje, Domas Noreika ir „Aikas Žado“ laboratorija Jonavos rajoje, Jurginių tradicija Palangos savivaldybėje, Jakiškių dvaro Joniškio rajone savininkė Meilė Zaleckienė, Mažosios Lietuvos tyrinėtoja Nijolė Strakauskaitė iš Neringos ir Antano Strazdo muziejus Rokiškio rajoje.

Laureatai bus paskelbti ir padėkos įteiktos per iškilmingą ceremoniją rugsėjo mėnesį Prezidentūroje Vilniuje.

Kultūros paveldo apdovanojimus organizuoja Valstybinė kultūros paveldo komisija. Jais norima paviešinti geruosius paveldo sutvarkymo pavyzdžius, paskatinti veiklius žmones ir pavyzdines iniciatyvas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS