Auga nauja miškininkų karta | KaunoDiena.lt

AUGA NAUJA MIŠKININKŲ KARTA

  • 0

Lietuvos mokinių rašinių ir piešinių konkurso „Kodėl aš noriu būti miškininku“ dalyvių darbų paroda keliauja po Lietuvą ir pasiekė Seimą. Vasario 14-oji – paskutinė ekspozicijos diena Jungiamojoje galerijoje.

Paroda, pasak lankytojų, nepaprastai nuoširdi, spalvinga, žvelgianti į ateitį, atliepianti vaikų viltis ir norus išsaugoti miškus, kartu savo kraštą ir Žemės planetą pilnus gyvybės, įvairovės, dvasinės atgaivos.

Ši vaikų kūryba ir noras tapti miškininkais įamžinta ir knygoje, kurioje atspausdinti 34 rašiniai ir 160 piešinių. Tarp jų – ir Akademijos mokyklos-darželio „Gilė“ 4b klasės moksleivių darbai. Konkursų ir parodos iniciatorius – interneto svetainės www.miskininkas.eu vadovas Dainius Šeronas.

Į parodos ir knygos pristatymą Seime atvykę moksleiviai supažindino politikus su savo svajonėmis tapti gamtos puoselėtojais. Taip pat surengta vaikų ir Seimo narių diskusija „Kodėl aš noriu būti miškininku“, kurios metu buvo galima sužinoti, kaip į mišką žvelgia vaikai – būsimoji miškininkų karta. Ketvirtokai iš Akademijos buvo ne tik aktyvūs diskusijos dalyviai, bet ir surengė muzikinį pasirodymą. Kad ši tema jiems išties nesvetima, liudija mokinių ansamblio, kuriam vadovauja mokytoja Rasa Kazakevičienė, pavadinimas – „Drevinukas“.

Miškininko profesija Lietuvoje visais laikas buvo laikoma prestižine. Dabar formuojasi nauja miškininkų-aplinkosaugininkų karta, kuri savo specialybę suvokia gerokai plačiau, jai rūpi ne tik miško priežiūra, tvarus jo tvarkymas, bet ir visa gyvoji gamta, žaliosios iniciatyvos, visuomenės švietimas, aplinkos taršos, klimato kaitos problemos.

Parodos atidaryme ir diskusijoje dalyvavęs ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalio ir kitų garbingų apdovanojimų savininkas, ilgaamžis Padauguvos girininkijos girininkas Kęstutis Markevičius jauniesiems miško draugams priminė, kad miškininkas turi žinoti savo miško ir savo tautos istoriją, kvietė ja domėtis, kuo dažniau lankytis miške ir jį pažinti, o VDU Žemės ūkio akademijos Miškų ir ekologijos fakulteto dekanas Vitas Marozas papasakojo savo vaikystės istoriją, kodėl jį pašaukė miškas, paragino vaikus nebijoti domėtis miškais, mokytis ir siekti įgyti kuo daugiau žinių, kad galėtų tapti gerais miškininkystės specialistais.

Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos direktorius dr. Vaidotas Lygis taip pat linkėjo mylėti mišką visa širdimi, toliau jame lankytis, nepaisant oro, ir įgyvendinti savo svajonę miškais rūpintis užaugus. Prie sveikinimų ir linkėjimų prisidėjo ir Seimo nariai, kiti susirinkusieji.

Lietuvos mokinių rašinių ir piešinių konkurso „Kodėl aš noriu būti miškininku“ dalyvių darbų pristatymą Seime inicijavo Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS