B. Dylano dainos žodžių rankraštis aukcione nupirktas už 2 mln. dolerių | KaunoDiena.lt

B. DYLANO DAINOS ŽODŽIŲ RANKRAŠTIS AUKCIONE NUPIRKTAS UŽ 2 MLN. DOLERIŲ

  • 0

Legendinio amerikiečių dainininko Bobo Dylano (Bobo Dilano) dainos žodžių rankraštis antradienį aukcione Niujorke buvo nupirktas už 2 mln. dolerių – tai buvo brangiausias iš aukcionui pasiūlytų atmintinų roko daiktų.

Legendinio amerikiečių dainininko Bobo Dylano (Bobo Dilano) dainos žodžių rankraštis antradienį aukcione Niujorke buvo nupirktas už 2 mln. dolerių – tai buvo brangiausias iš aukcionui pasiūlytų atmintinų roko daiktų.

B.Dylano 1965 metų dainos „Like A Rolling Stone“, kuri jį iš folkmuzikanto pavertė roko ikona, žodžių kopija prieš aukcioną buvo vertinama 1-2 mln. dolerių.

Žurnalo „Rolling Stone“ geriausia iš 500 geriausių visų laikų dainų vadinamą „Like A Rolling Stone“ aukcionas „Sotheby's“ pavadino tokia, kurios žodžiai 20-ajame amžiuje pakeitė popmuzikos kursą.

„Roko dainų žodžių šventasis gralis užėmė savo teisėtą vietą kaip brangiausias visų laikų populiariosios muzikos rankraštis, parduotas aukcione“, – sakė antradienio aukciono vadovas Richardas Austinas (Ričardas Ostinas).

„Nepaprastai džiaugiuosi matydamas, kad tiek daug kolekcininkų pripažįsta šių žodžių, kaip 20-ojo amžiaus kultūros istorijos darbo, svarbą“, – sakė jis.

R.Austinas AFP sakė, kad „Like A Rolling Stone“ buvo pirmas kada nors išleistas 6 minučių singlas, sudaręs sąlygas peržengti trumpą formatą, ir kad ši daina buvo vienas pirmųjų virusinės rinkodaros atvejų.

Įrašų studijos bosai prieštaravo šio singlo išleidimui, dėl jo ilgumo, bet vienas darbuotojas nusinešė jį į naktinį klubą, kur jis buvo leidžiamas visą naktį. Po jos didžėjai pareikalavo „Columbia Records“ jį išleisti.

Galutiniai B.Dylano žodžiai protesto himnui „A Hard Rain's A-Gonna Fall“ buvo parduoti už 485 tūkst. dolerių. Johno Lennono (Džono Lenono) gitara buvo nupirkta už 305 tūkst. dolerių, o Elvis Presley (Elvio Preslio) vilkėtas kostiumas – už 245 tūkst. dolerių.

Tačiau pianinas, kuriuo iš pradžių grojo J.Lennonas, kai įrašinėjo albumą „Imagine“, ir kuris buvo vertinamas 100-200 tūkst. dolerių, nepasiekė minimalios kainos ir nebuvo parduotas.

R.Austinas sakė, kad šiuo aukcionu buvo pagerbti įvairūs roko atlikėjai, pastaruosius 60 metų kaustę pasaulio dėmesį.

Aukcionui pateikti daiktai buvo surinkti iš privačių kolekcininkų ir įrašų industrijoje dirbusių žmonių.

 

GALERIJA

  • B. Dylano dainos žodžių rankraštis aukcione nupirktas už 2 mln. dolerių
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS