Brazilijos prezidentas žada atstatyti ugnies nuniokotą 200 metų muziejų | KaunoDiena.lt

BRAZILIJOS PREZIDENTAS ŽADA ATSTATYTI UGNIES NUNIOKOTĄ 200 METŲ MUZIEJŲ

  • 0

Brazilijos prezidentas Michelis Temeras (Mišelis Temeras) pirmadienį pranešė, kad privatūs ir valstybiniai bankai bei kompanijos pažadėjo padėti atstatyti sudegusį Nacionalinį muziejų.

Pasak prezidento, keli bankai ir kompanijos sukurs „ekonominės paramos tinklą“, kad padėtų atkurti muziejų ir jo kolekciją.

Didžiulis gaisras sekmadienio vakarą nuniokojo du šimtmečius Rio de Žaneire veikiantį Brazilijos nacionalinį muziejų, iš kurio ugniagesiams ir darbuotojams pavyko išgelbėti keletą istorinių relikvijų.

Šis muziejus buvo įkurtas 1818 metais Brazilijos karaliaus Jono VI ir yra laikomas šalies kultūros brangakmeniu. Jis virto autoritetinga mokslų ir tyrimų institucija, kurioje saugoma daugiau kaip 20 mln. eksponatų, tarp jų – vienos svarbiausių Brazilijos nacionalinių vertybių. Jo kolekcijose buvo senovės Egipto, antikinės Graikijos ir Romos meno kūrinių bei kai kurių seniausių Brazilijoje rastų fosilijų.

Muziejaus direktorius Alexander'as Kellneris (Aleksandras Kelneris) pirmadienį sakė, kad kol kas neįmanoma detaliai įvardyti, kas buvo prarasta per gaisrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS