Vilniuje įteikti nacionaliniai lygybės ir įvairovės apdovanojimai | KaunoDiena.lt

VILNIUJE ĮTEIKTI NACIONALINIAI LYGYBĖS IR ĮVAIROVĖS APDOVANOJIMAI

Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose ketvirtadienį surengta jubiliejinė Nacionalinių lygybės ir įvairovės apdovanojimų teikimo ceremonija.

Joje buvo pagerbti labiausiai 2017 metais žmogaus teisių srityje nusipelnę asmenys, organizacijos ir iniciatyvos.

Iškilmingos ceremonijos metu  įteikti apdovanojimai, pažymintys nuopelnus skirtingose žmogaus teisių kategorijose – lyčių lygybės, tautų savitarpio supratimo, negalios, religijų ir įsitikinimų, metų proveržio, Atviros visuomenės piliečio ir kitose.

Kovo 1-15 dienomis vyko balsavimas, kurio metu buvo renkamos iniciatyvos, labiausiai prisidėjusios prie lygybės ir įvairovės temų sklaidos. Žmonės ir jų projektai už 2017 metų nuopelnus buvo apdovanoti 8 kategorijose:

1.       Lyčių lygybės apdovanojimas. Jis atiteko Specializuotų pagalbos centrų tinklui.

2.       Įveiktos kliūties apdovanojimas įteiktas Lietuvos neįgaliųjų forumo administracijos direktorei Henrikai Varnienei.

3.       Vaivorykštės apdovanojimas. Jis atiteko asociacijos LGL žmogaus teisių politikos koordinatoriui Tomui Vytautui Raskevičiui

4.       Atviros visuomenės piliečio apdovanojimas įteiktas laikšraščio „Širvis“ žurnalistėms Andželikai Bagočiūnienei, Janinai Pukienei ir Valdai Patinskienei.

5.       Apdovanojimas „Geriausias amžius – mano amžius“. Nugalėtoja pripažinta Gita Mickevičiūtė, projektas "Senelių darželis". 

6.       Tautų dialogo apdovanojimas. Jis skirtas Lenkų diskusijos klubui.

7.       Religijų ir įsitikinimų įvairovės apdovanojimą pelnė Erikas Rutkauskas

8.       Metų proveržio apdovanojimas skirtas aktorei Eglei Račkytei, prabilusiai apie seksualinį priekabiavimą.

Muzikiniais kūriniais publiką sveikino „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos nugalėtoja Ieva Zasimauskaitė, atlikėjai Jurga Šeduikytė, Gražvydas Sidiniauskas, Kazimieras Likša.

Nacionalinius lygybės ir įvairovės apdovanojimus organizuoja Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba kartu su Nacionaliniu lygybės ir įvairovės forumu, remia Atviros Lietuvos fondas, Britų taryba, Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje, Norvegijos Karalystės ambasada.    

Renginį vedusi žurnalistė,  laidos „Labas rytas, Lietuva“ vedėja Eglė Daugėlaitė-Kryževičienė mano, kad žmogaus teisės, turėtų būti svarbios kiekvienam – juk visi jaučiame norą laisvai rinktis, kaip tvarkyti savo gyvenimus.

„Manau, kad jos yra labai artimos ir svarbios kiekvienam, nes su jomis susiduriame kasdien. Kad ir elementarus žurnalistinio darbo pavyzdys: kasryt ateina į laidą svečiai, mes svarstome įvairius dalykus – nuo techninių detalių, kaip įvardinti pareigybes (jos pagal lietuvių kalbos taisykles pateikiamos tik vyriška gimine) iki visiškai globalių klausimų, kurie kelia nerimą ir kuriais norisi kalbėti“, – sako E. Daugėlaitė

Prieš 2 metus E. Daugėlaitė dalyvavo iniciatyvoje„Išgirsti“, pernai laimėjusioje Nacionalinių lygybės apdovanojimų Vaivorykštės kategorijoje. Kodėl „Labo ryto“ vedėja nusprendėte prisijungti? „Galbūt dėl to, kad pažįstu daug LGBT bendruomenės narių – turiu draugų, pažįstamų, kolegų. Galbūt todėl, kad buvau auklėjama priimti visus, o galbūt dėl pasirinktos specialybės... Man nesunku pasidalyti patirtimi. Puikiai suprantu, kad bet koks viešumas yra žingsnis laisvėjančios visuomenės link. Kodėl gi nepadėjus laužyti stereotipų, nusistatymų ir baimių? Jeigu tavo pastebėjimai gali pagelbėti, tai man visiškai nesunku skirti tam laiko. Pati buvau tik tos kampanijos priedas, joje pasakotos daug skaudesnės ir atviresnės istorijos“, – sako E. Daugėlaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

piderastai

dar tuos slikstynes reklamuoja matyt tokie patysyra korespondentai jeigu drista padugnes reklamuoti

EL

Už ką pederastus apdovanoti - kad dulkina vienas kitą ir mindo visuomenės moralę, pavyzdį iškrypimo rodo augančiai kartai? Juos, kaip valstybės balastą, reikia deportuoti į trečiasiąs šalis (pvz Magadaną), o tai atlikusius politikus ir pareigūnus apdovanoti.

be

komentarų ...............

SUSIJUSIOS NAUJIENOS