Kultūros ministerija rems menininkų iš Ukrainos projektus | KaunoDiena.lt

KULTŪROS MINISTERIJA REMS MENININKŲ IŠ UKRAINOS PROJEKTUS

  • 0

Kultūros ministro Simono Kairio sprendimu bus remiami mūsų šalyje prieglobstį radusių Ukrainos kultūros ir meno kūrėjų bendradarbiavimo su Lietuvos kultūros bendruomene projektai. Į paramą taip pat galės pretenduoti kūrėjai, organizuojantys ar dalyvaujantys kultūros ir meno renginiuose, skirtuose Ukrainai ir karo pabėgėliams palaikyti.

„Jau 125-ios Lietuvos kultūros ir meno organizacijos yra pareiškusios norą bendradarbiauti su Ukrainos menininkais, kurti bendrus projektus, svarbius abiejų šalių kultūrinei ir istorinei bendrystei. Parama Ukrainai per kultūrą taip pat yra svarbus ginklas ginant demokratines vertybes, skatinant bendrystę ir susitelkimą, palaikant žmonių emocinę sveikatą“, – sako kultūros ministras.

Detalesnę informaciją ir kvietimus teikti paraiškas Lietuvos kultūros taryba skelbs jau balandžio mėnesį.

Primename, kad Lietuvoje prieglobstį randantys Ukrainos kultūros ir profesionalaus meno kūrėjai jau gali pretenduoti į 600 eurų mėnesinę stipendiją, skiriamą trijų mėnesių laikotarpiui. Šia finansine parama siekiama palaikyti Ukrainos kultūros ir profesionalaus meno kūrėjų kūrybinę veiklą, skatinti jų bendradarbiavimą su Lietuvos kultūros bendruomene architektūros, bibliotekų, cirko, dailės, dizaino, etninės kultūros ir tautodailės, fotografijos, kino, kultūros paveldo, literatūros, muziejų, muzikos, šokio, tarpdisciplininio meno, teatro srityse. Atitinkamus kvietimus yra paskelbusi Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos kino centras.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukrainos menininkai, ukrainiečiai, menininkai, Kultūros ministerija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS