D. Grybauskaitė kviečia visus vaikus per atostogas rasti laiko atsiversti knygą | KaunoDiena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ KVIEČIA VISUS VAIKUS PER ATOSTOGAS RASTI LAIKO ATSIVERSTI KNYGĄ

  • 5

Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė yra įsitikinusi, kad vaikystėje knygos turi ypatingos reikšmės, todėl nepaprastai svarbu, kad tėvai savo vaikams nuo mažens skaitytų pasakas, kad išugdytų jiems poreikį bei pomėgį skaityti.

„Yra nuostabi tradicija pradėti gyvenimą nuo pasakos, o paskui ieškoti tos pasakos ir gerų dalykų savo gyvenime“, – sako D. Grybauskaitė, užbaigdama „Gelbėkit vaikus“ akciją #GelbėkSuPasaka. Visą mėnesį daugybė Lietuvos žmonių skaitė pasakas, jomis dalijosi socialiniuose tinkluose ir kvietė nepamiršti tų Lietuvos vaikų, kurių šeimas labiausiai ekonomiškai palietė koronaviruso pandemija.

Organizacijos „Gelbėkit vaikus“ pranešime sakoma, kad Tarptautinės vaikų gynimo dienos ir akcijos #GelbėkSuPasaka pabaigos proga prezidentė D. Grybauskaitė pasidalino savo vaikystės prisiminimais, susijusiais su pasakomis, skaitymu ir knygomis.

Prezidentė D. Grybauskaitė iki šiol prisimena vaikystėje patirtą džiaugsmą skaitant pasakas. Skaityti išmoko anksti, todėl tėvų parnešta knyga būdavo laukiama dovana. Tarp mėgstamų buvo H. K. Anderseno ir V. Haufo pasakos su savo ypatingu magišku pasauliu. Kai paaugo ir jau galėjo tapti bibliotekos skaitytoja, dažnai lankydavosi Vilniaus Trakų gatvėje esančioje A. Mickevičiaus bibliotekoje, iš kurios parnešdavo knygų ne tiktai sau, bet ir tėvams.

Pomėgį skaityti prezidentė išlaikė iki šiol. Ji skaito pačią įvairiausią literatūrą ir nepraleidžia nė vienos Knygų mugės, iš kurios grįžta su glėbiu knygų.

Dar pirmosios kadencijos metais prezidentė, gavusi vaikų laišką iš Šiaulių, kad bibliotekoje trūksta naujų knygų, pradėjo kasmetę „Knygų Kalėdų“ akciją. Per devynerius šios akcijos metus bibliotekoms jau padovanota daugiau kaip 340 tūkst. knygų.

Prasidedant vasarai, prezidentė D. Grybauskaitė kviečia visus vaikus per atostogas rasti laiko atsiversti knygą, atrasti naujus herojus ir nuostabias istorijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

aha

Grybauskaitė tai leninizmo pasakas skaitė, ir taip patiko, kad užaugus kitus jas skaityt versdavo.

ALGIS

PER MOKSLO METUS , VAIKAMS TAIP ĮGRĮSTA KNYGOS , KAD PER ATOSTOGAS JAU NEBEGALI IR ŽIŪRĖTI Į JAS , MERGAITE LEISK VAIKAMS PAILSĖTI .

o'Žys \\\\\.../////

Kokia jos tikra pavardė,tautybė,kas jos mama ????????????????????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS