Dėl ekstremaliosios situacijos kai kurie į Lietuvą atvykstantys menininkai turės gauti leidimą | KaunoDiena.lt

DĖL EKSTREMALIOSIOS SITUACIJOS KAI KURIE Į LIETUVĄ ATVYKSTANTYS MENININKAI TURĖS GAUTI LEIDIMĄ

Kol Lietuvoje galioja dėl pandemijos paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija, menininkai ir juos aptarnaujantis personalas, prieš atvykdami į Lietuvą iš ne Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybių, turi teikti prašymus Kultūros ministerijai.

Pasitaiko atvejų, kai iš vadinamųjų trečiųjų šalių, nepriklausančių EEE erdvei, atvykę asmenys nėra iš anksto kreipęsi į Kultūros ministeriją dėl leidimo atvykti į Lietuvą, todėl papuola į sudėtingas situacijas, patirdami problemų ir sukeldami rūpesčių Lietuvos pareigūnams. Tokių situacijų būtų galima išvengti, jei leidimais būtų pasirūpinta iš anksto.

Prašymas turi būti pasirašytas jį teikiančio fizinio asmens ar juridinio asmens vadovo arba jo įgalioto asmens kvalifikuotu elektroniniu parašu arba suformuotas elektroninėmis priemonėmis, kurios leidžia užtikrinti teksto vientisumą ir nepakeičiamumą. Tuo atveju, jeigu elektroninėmis priemonėmis teikiamas prašymas yra ne .adoc formato, papildomai pridedama to paties prašymo nepasirašyta .doc formato versija.

Prašymą Kultūros ministerija išnagrinėja ne vėliau kaip per penkias darbo dienas nuo prašymo gavimo dienos ir priima sprendimą dėl leidimo suteikimo ar nesuteikimo. Kultūros ministro pasirašyto leidimo kopija pateikiama prašymą pateikusiam asmeniui ne vėliau kaip per dvi darbo dienas.

Šis reikalavimas netaikomas Europos ekonominės erdvės valstybių, Šveicarijos Konfederacijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės, Andoros Kunigaikštystės, Monako Kunigaikštystės, San Marino Respublikos ir Šventojo Sosto (Vatikano Miesto Valstybės) piliečiams ir šiose valstybėse teisėtai gyvenantiems asmenims, kadangi jiems netaikomas valstybės sienos kirtimo apribojimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS