Druskininkuose prasidėjo vienuoliktasis Tarptautinis tapybos pleneras | KaunoDiena.lt

DRUSKININKUOSE PRASIDĖJO VIENUOLIKTASIS TARPTAUTINIS TAPYBOS PLENERAS

  • 1

Jau gražia tradicija tapęs Tarptautinis tapybos pleneras šiais metais vyksta jau vienuoliktąjį kartą. Rugpjūčio 16–28 dienomis „Eglės sanatorijoje“ įsikūrę trylika menininkų iš Lietuvos ir Latvijos pasiners į kūrybinį procesą.

Plačiajai visuomenei jį iš arti pamatyti ir susipažinti rugpjūčio 22 d. bus skirta atvirų durų diena. Unikalaus menininkų talento ir kurorto aplinkos simbiozėje gimusiais kūriniais pakviesime pasigrožėti parodos atidarymo dieną – rugpjūčio 27-ąją.

Šiais metais tapybos plenere dalyvauja trylika menininkų: vienuolika garsių Lietuvos dailininkų ir du žymūs kūrėjai iš Latvijos. Savo talentu ir kūryba džiugins tapytoja Dalia Kasčiūnaitė, Valentinas Antanavičius, Rimas Bičiūnas, Bronius Gražys, Ričardas Filistovičius, Mindaugas Skudutis, Romualdas Balinskas, Ramūnas Grikevičius, Jonas Daniliauskas, Vaidotas Janulis, Mykolė Ganusauskaitė bei užsienio svečiai – Agnija Germane (Ryga) ir Maris Čačka (Daugpilis). Kūrinius vertins menotyrininkė Ramutė Rachlevičiūtė.

Jau šeštus metus Tarptautinį tapybos plenerą kuruojantis dailininkas Vaidotas Janulis teigia, jog šis pleneras iš kitų išsiskiria savo formatu. „Šį plenerą sudaro pagrindinis dailininkų branduolys ir tik nedaugelis jų keičiasi – dažniausiai užsieniečiai iš Latvijos: Rygos, Daugpilio, Liepojos ar Baltarusijos: Gardino, Minsko. Toks pasirinktas plenero formatas leidžia išsamiau per daugelį metų atskleisti dailininko asmenybę, sudaryti vieningą kolekciją“, – sako V. Janulis. O kiekvienam menininkui skirta atskira studija padeda skleistis kūrybai, gerbiant individualistinę menininkų prigimtį.

Tai yra unikali galimybė prisiliesti prie didžiųjų Lietuvos menininkų kūrybos ir jų „vidinės virtuvės“.

Per vienuolika organizuojamų plenerų metų susiformavo tradicija, atverianti duris į kūrybinio proceso užkulisius, leidžianti plačiajai visuomenei susipažinti, pabendrauti su dailininkais – tai atvirų durų diena, kuri šiais metais vyks rugpjūčio 22 d. Šią dieną dailininkai atvers savo studijų duris sanatorijos svečiams ir visuomenei. „Per šiuos metus pleneras evoliucionavo – keitėsi dalyvių sudėtis, vienus garsius menininkus keitė kiti, o prieš keletą metų pradėjome organizuoti atvirų durų dienas. Tai yra unikali galimybė prisiliesti prie didžiųjų Lietuvos menininkų kūrybos ir jų „vidinės virtuvės“, – džiaugiasi sanatorijos direktorius Artūras Salda.

Viso plenero metu gimę menininkų darbai taip pat bus pristatyti visuomenei. Rugpjūčio 27 dieną stiklinėje galerijoje vyks parodos atidarymas, kurio metu menotyrininkė Ramutė Rachlevičiūtė pristatys parodą, provokuos dailininkus pasisakyti apie savo sukurtus darbus. Pasak plenero kurotoriaus V. Janulio, plenero uždarymas tampa gražia švente tiek dailininkams, tiek žiūrovams. O 11-ąjį Tarptautinį tapybos plenerą vainikuos metų pabaigoje pasirodysiantis albumas.

GALERIJA

  • Druskininkuose prasidėjo vienuoliktasis Tarptautinis tapybos pleneras
  • Druskininkuose prasidėjo vienuoliktasis Tarptautinis tapybos pleneras
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

SEKMES

Nu ir kas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS