Europos transliuotojus domino LRT reportažai apie popiežiaus vizitą Lietuvoje | KaunoDiena.lt

EUROPOS TRANSLIUOTOJUS DOMINO LRT REPORTAŽAI APIE POPIEŽIAUS VIZITĄ LIETUVOJE

  • 0

Per praėjusius metus LRT filmuota medžiaga EBU (Europos transliuotojų sąjungos) narių TV kanalais buvo transliuota beveik 1000 kartų.

Labiausiai Europos televizijas sudomino LRT parengti reportažai apie popiežiaus vizitą Lietuvoje. Su Šventojo Tėvo apsilankymu susijusią LRT medžiagą EBU narės rodė net 135 kartus, skelbiama LRT.lt pranešime.

Iš viso EBU kanalų eteryje LRT filmuotos medžiagos per 2018 metus parodyta 981 kartą. Palyginti su ankstesniais metais, tai daugiau negu 100 parodymų daugiau (2017 m. jų buvo 878). Unikalių ir nesikartojančių LRT fragmentų rodyta 299 kartus (2017 m. parodymų buvo 288). Iš viso bent vieno EBU kanalo dėmesį patraukė 85 LRT siųsti siužetai (2017 m. buvo 66) - tai didžiausias skaičius nuo 2014 m. Ši EBU naujienų mainų programos statistika pristatyta antradienį vykusiame LRT tarybos posėdyje.

Rekordiniu lankomumu džiaugiasi atsinaujinimui intensyviai besirengiantis portalas LRT.LT - gruodį jame apsilankė daugiau kaip pusė milijono (520 575) unikalių vartotojų. Lyginant su 2017-ųjų gruodžiu (237 481), jų skaičius išaugo daugiau kaip dukart.

Išaugo ir LRT televizijos kanalų žiūrimumas. Pasak auditorijos duomenis pristačiusio LRT TV programų direktoriaus Aldaro Stonio, LRT TELEVIZIJOS žiūrimumas per 2018-uosius išaugo nuo 10,5 iki 12,2 proc., LRT PLIUS - nuo 1,1 iki 1,5 proc. visos TV auditorijos (Kantar-TNS duomenys). Pasak A. Stonio, šį televizijos sezoną pakeistas LRT PLIUS kanalo pavadinimas ir atnaujintas tinklelis ypač sveikintinas kultūros sklaidos požiūriu: išaugus bendram kanalo žiūrimumui, pagerėjo ir kultūrai skirtų programų reitingai. „Kai pavyksta sukurti gerą balansą tarp kultūrinės ir pramoginės produkcijos, tai išeina į naudą kultūrinėms laidoms - jas pasižiūri daugiau žmonių”, - pranešime cituojamas LRT TV programų direktorius.

LRT generalinės direktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas LRT tarybai pristatė programų konkurso rezultatus. Viena ryškiausių naujienų - jau kovą startuojantis LRT projektas „Aš - laidos vedėjas“, kuriame varžysis 16 charizmatiškų asmenybių, turinčių atskleisti savo sugebėjimus televizijos virtuvėje. Užduotims dalyvius rengs žinomi TV profesionalai, projektą ves Arūnas Valinskas, o komisijai pirmininkaus Algis Ramanauskas-Greitai.

Tarp kitų televizijos naujienų - švietimo aktualijoms skirta laida „Mokytojų kambarys“ bei į eterį sugrįžtanti laida „Legendos“, pristatanti ryškiausių kultūros ir meno asmenybių portretus.

Pasak G. Oganausko, ateityje sprendžiant dėl laidų kokybės ir atitikties LRT misijai padės veiklą neseniai pradėjusios LRT turinio vertinimo grupės rekomendacijos. Kiekvieną mėnesį grupės nariai vertins po tris pasirinktus LRT projektus - radijo, televizijos ir portalo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS