Forume „Lietuvos Davosas 2022“ – išskirtinis dėmesys kultūros ir kūrybinėms industrijoms | KaunoDiena.lt

FORUME „LIETUVOS DAVOSAS 2022“ – IŠSKIRTINIS DĖMESYS KULTŪROS IR KŪRYBINĖMS INDUSTRIJOMS

  • 2

Kultūros ministras Simonas Kairys gegužės 25 d. dalyvaus didžiausiame šalies verslo, politikos ir visuomenės lyderių forume „Lietuvos Davosas 2022“.

Kultūros ministras 11.30 val. nuotoliniu būdu skaitys pranešimą „Laikas aug(in)ti! Kultūros ir kūrybinės industrijos“, pažymėdamas, kad kultūros ir kūrybinių industrijų (KKI) sektorius Lietuvoje svariai prisideda prie pridėtinės vertės šalies ekonomikai kūrimo. Pernai KKI įmonės sudarė 4,8 proc. visų Lietuvoje veikiančių ūkio subjektų. KKI yra reikšmingas socialiai atsakingo užimtumo, progresyvaus verslo ir socialinių, technologinių bei turinio inovacijų generatorius.

Ministras pranešime analizuos kultūros ir kūrybinių industrijų sėkmės faktorius, pristatys valstybės, Europos Sąjungos finansinius mechanizmus šio sektoriaus plėtrai, artimiausius planus stiprinant KKI infrastruktūrą, teikiant pagalbą naujiems kultūros ir kūrybinių industrijų produktams kurti. Ministras atkreips dėmesį, kad bendras šalies gyventojų kūrybiškumas, paveldo, šalies specifikos, unikalumo bei technologinio šalies potencialo panaudojimas yra itin svarbus pagrindas tolesnei KKI sektoriaus plėtrai.

Po pranešimo kultūros ministras dalyvaus politikos ir verslo lyderių diskusijoje „Ko reikia, kad Lietuvoje turėtume stiprų kultūros ir kūrybinių industrijų sektorių?“. Diskusiją moderuos Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA vadovė Agnė Begetė, joje taip pat dalyvaus KKI sektoriaus įmonių konsultantė Inga Uus, verslininkas Darius Žakaitis, kultūros ir verslo vadybininkė Agnesta Filatovė.

Forumo „Lietuvos Davosas 2022“ sesija, skirta kultūros ir kūrybinėms industrijoms, vyks gegužės 25 d. 11.30 val. „Radisson Blu Lietuva“ konferencijų centre  (Konstitucijos pr. 20, Vilnius), salėje „Lambda“. Kaip ir kitas forumo sesijas, ją taip pat bus galima stebėti internetu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Šitas gali pats parašyti? Pranešimą? Tegul nejuokina, juk tikrai nemokytinas. Koks ministras, tokia ir kultūra

tikras

''kultūros'' forumas .............. verslą pareklamuot

SUSIJUSIOS NAUJIENOS