Fotomenininko R. Rakauskui jubiliejaus proga – prezidentės sveikinimai | KaunoDiena.lt

FOTOMENININKO R. RAKAUSKUI JUBILIEJAUS PROGA – PREZIDENTĖS SVEIKINIMAI

  • 0

Fotožurnalistas, Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys ir tarptautinės meninės fotografijos federacijos garbės narys Romualdas Rakauskas švenčia 75-ąją sukaktį. Gimtadienio proga jam sveikinimus siunčia ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Savo ir visų Lietuvos žmonių vardu parašytame sveikinime prezidentė pabrėžė, kad R. Rakauskas nuo kūrybos pradžios iki meninės brandos likęs ištikimas lyriškajai fotografijai. Įkvėptas meilės savam kraštui ir jo žmonėms, subtiliu ir pastabiu žvilgsniu fotomenininkas kūrė šviesų ir pakylėtą Lietuvos paveikslą.

R. Rakauskas prezidentės buvo pagerbtas ir 2009-ųjų Lietuvos nacionalines kultūros ir meno premija už fotografijos meno poetinį įtaigumą. Anot šalies vadovės, valstybinėmis premijomis įvertinti darbai – tvirtų R. Rakausko vertybinių nuostatų liudijimas ir reikšmingas įrašas Lietuvos fotografijos metraštyje.

Jubiliejaus proga Prezidentė menininkui palinkėjo laimės ir ilgiausių metų bei nepritrūkti kūrybinio netikėtumo ir įkvėpimo.

R. Rakauskas yra surengęs apie 70 individualių parodų Lietuvoje ir užsienyje. Jis pelnė net 85 apdovanojimus, tarp jų – tarptautinės meninės fotografijos federacijos (FIAP) menininkas fotografas (AFIAP, 1976). Lietuvos žurnalistų sąjungos premija (1966), Respublikinė komjaunimo premija (1970), SSRS žurnalistų sąjungos premija (1977), Nusipelniusio žurnalisto garbės vardas (1980), konkurso Lietuvos spaudos fotografija auksinis kadras (2002), LR Vyriausybės kultūros ir meno premija (2004), Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžius (2004), Įsimintiniausias Kauno menininkas (2006), LATGA-A Aukso žvaigždė (2006).

GALERIJA

  • Fotomenininko R. Rakauskui jubiliejaus proga – prezidentės sveikinimai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS