Į „Auksinius scenos kryžius“ pretenduoja beveik šimtas scenos meno darbų ir jų kūrėjų | KaunoDiena.lt

Į „AUKSINIUS SCENOS KRYŽIUS“ PRETENDUOJA BEVEIK ŠIMTAS SCENOS MENO DARBŲ IR JŲ KŪRĖJŲ

  • 0

Kultūros ministerija trečiadienį pranešė sulaukusi 93 pasiūlymų apdovanoti kūrėjus „Auksiniais scenos kryžiais“ už praėjusių metų darbus.

Iš šio sąrašo Profesionaliojo scenos meno vertinimo komisija išrinks premijų nominantus pagal atskiras kategorijas, o vėliau – ir laureatus.

Premijų laureatai bus apdovanojami kovo 27-ąją, Tarptautinę teatro dieną, Klaipėdos dramos teatre.

Premijomis siekiama įvertinti profesionaliojo scenos meno srities kūrėjų, tyrėjų ir kitų meno srities darbuotojų reikšmingiausius metų darbus bei išskirtinius profesinius laimėjimus.

Laureatams įteikiami atminimo ženklai „Auksiniai scenos kryžiai“, o už naujų sceninės išraiškos formų paieškas – atminimo ženklas „Boriso Dauguviečio auskaras“.

Pagal nuostatus, kasmet skiriama ne daugiau kaip septyniolika premijų.

Jomis gali būti apdovanojami režisieriai, dramaturgai, scenografai, kostiumų ir grimo dailininkai, šviesų dailininkai, vaizdo menininkai, choreografai, kompozitoriai ir muzikos atlikėjai, dirigentai, aktoriai, šokėjai, baleto artistai, operos, operetės, miuziklo atlikėjai, cirko artistai, scenos meno istorikai, teoretikai, profesionaliojo scenos meno vertintojai ar kūrybinės grupės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS