Į Naujuosius – su Europos laukiamiausiu Vienos filharmonijos orkestro koncertu | KaunoDiena.lt

Į NAUJUOSIUS – SU EUROPOS LAUKIAMIAUSIU VIENOS FILHARMONIJOS ORKESTRO KONCERTU

  • 0

Lietuvos nacionalinis transliuotojas Naujuosius kviečia pasitikti įspūdinga tradicine transliacija iš pasaulio klasikinės muzikos Mekos – Vienos. Kaip ir kasmet, visa Europa sausio 1-ąją į Naujuosius įžengs su gražiausiais Johanno Strausso valsais, kuriuos atliks Vienos filharmonijos simfoninis orkestras.

Renginį, tarp kurio žiūrovų Vienos filharmonijos salėje – Europos ir kitų šalių monarchai, valstybių bei vyriausybių vadovai,  –  transliuos daugiau kaip 90 pasaulio šalių. Šventinio koncerto transliacijos per LRT radiją ir LRT televiziją pradžia – 12.45 val.

„2017-ųjų, kaip ir ankstesnių, metų koncerte, gražiai derės tradiciniai ir nauji dalykai, – sako transliaciją komentuosiantis prodiuseris Jonas Vilimas. – Viena iš tradicijų yra pažymėti kokias nors Austrijai, Vienai ar pačiam orkestrui reikšmingas datas. Viena iš jų — Austrijos imperatorienės Elžbietos 180 gimimo metinės, o ta proga baleto šokis (neatsiejama šių koncertų dalis) bus nufilmuotas specialiai šiai valdovei pastatytoje šalia Vienos esančioje Hermes Viloje. Dar svarbesnė pačiam orkestrui data yra 175-osios Vienos filharmonijos ir orkestro gimimo metinės, kurias šis pasaulinio garso ir šlovės kolektyvas minės 2017 m. kovo 28 dieną.“

Renginį, tarp kurio žiūrovų Vienos filharmonijos salėje – Europos ir kitų šalių monarchai, valstybių bei vyriausybių vadovai,  –  transliuos daugiau kaip 90 pasaulio šalių.

Pasak J. Vilimo, Vienos Naujųjų koncerto programa tradiciškai sudaryta iš abiejų Johannų, Josefo, Edwardo Straussų kūrinių bei keleto kitų autorių opusų, dalis kurių iki šiol nėra skambėję ankstesniuose Vienos filharmonijos naujamečiuose koncertuose.

Visgi didžiausias netikėtumas yra tai, kad 2017 metų naujamečiam koncertui pirmą kartą diriguos jaunas, tačiau jau visame pasaulyje pripažintas ir su geriausiais pasaulio orkestrais koncertuojantis dirigentas Gustavo Dudamel. Šis 35-erių maestro, vadovaujantis Los Andželo filharmonijos ir Venesuelos Simono Bolivaro orkestrams, taps jauniausiu Vienos Naujamečio koncerto dirigentu per visą šio gražaus, tradicinio koncerto, kuris transliuojamas daugiau kaip 90-tyje pasaulio šalių, istoriją.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS