„Jaunimo linijos“ labdaros aukcione – knyga apie prezidentą V. Adamkų su jo autografu | KaunoDiena.lt

„JAUNIMO LINIJOS“ LABDAROS AUKCIONE – KNYGA APIE PREZIDENTĄ V. ADAMKŲ SU JO AUTOGRAFU

  • 0

„Jaunimo linija“ tęsia tradiciją – kasmet jos labdaros aukcionuose galima įsigyti „prezidentinę“ knygą. Praėjusiais metais prezidentas Gitanas Nausėda su žmona Diana įsteigė kolekcinę istorinę knygą, kuri labdaros aukcione buvo parduota keliasdešimt kartų brangiau nei pradinė kaina. Šiais metais tradiciją tęsia dovanota knyga apie prezidentą Valdą Adamkų su jo autografu.

Šį išskirtinį leidinį su prezidento V. Adamkaus parašu bus galima įsigyti internetiniame „Jaunimo linijos“ labdaros aukcione, kuris įvyks spalio 1 dieną 18 valandą.

Prezidentai dovanojo istorinės vertės knygas

Šių metų nemokamą emocinę paramą teikiančios organizacijos „Jaunimo linija” aukcionui buvo padovanota fotografijų knyga „Prezidento Valdo Adamkaus misija 2004-2009“, skiriama V. Adamkaus antrajai kadencijai pažymėti.

Tai didelio formato spalvotų fotografijų rinkinys, kuriam įvadinius žodžius parašė trys garbūs žmonės: dr. Z. Brzezinskis, E. Lucasas, prof. hab. dr. V. Zaborskaitė. Taip pat albume spausdinamos kelios Prezidento kalbų ištraukos, o kiekviena nuotrauka turi išsamų aprašą bei paaiškinimą. Albumui išskirtinę vertę suteikia pačio prezidento V. Adamkaus parašas jame.

Praeitais metais knygą labdaringam aukcionui įsteigė prezidentas Gitanas Nausėda su žmona Diana, apie vienos Nidos gimnazijos istoriją vokiečių kalba. Autentiškas istorinis pasakojimas vietos gyventojų lūpomis apie visus bendruomenės įvykius. Leidinyje buvo itin kokybiškos senojo rankraščio, jame buvusių atvirukų, laiškų fotokopijos ir viso teksto transkripcijos.

Labdaros aukcionui dovanotas rankraštis, buvo vadinamas, knygos estetikos ir dizaino pavyzdžiu. 2013 metais ši knyga buvo apdovanota Vilniaus knygų mugėje kaip gražiausia Baltijos šalių išleista knyga.

Už šį, išskirtinę vertę turintį istorinį, leidinį meno kolekcionierius nepagailėjo 1 400 eurų.

Geras darbas suvienija skirtingus menininkus

Šiais metais labdaros aukcione bus galima varžytis dėl 23 menininkų kūrinių bei žinomų žmonių įsteigtų prizų.

„Jaunimo linijos“ organizuojamam labdaros aukcionui darbus padovanojo garsiausi Lietuvos menininkai: Rūta Katiliūtė, Algis Kriščiūnas, Andrius Zakarauskas, Vytautė Jankūnaitė, Vladas Mackevičius, Kristina Ališauskaitė, Gintaras Makarevičius, Viktorija Orkinė, Jurgis Tarabilda, Natalija Martinavičienė, Gabrielius Mackevičius, Gustas Jagminas, Erika Petunovienė, Gintaras Makarevičius, Vytautė Jankūnaitė, Artūras Braziūnas, Aleksandras Nazimovas, Adomas Danusevičius.

Prie pokalbių iš širdies paramos iniciatyvos, kaip ir praeitais metais, prisijungė puikiai pažįstami veidai. Bus galima įsigyti muzikanto Saulius Urbonavičius- Samo kūrinį „Lempa“, garsių fotografų Mariaus Jovaišos ir Dainiaus Ščiukos darbus, dizainerių Seržo Gandžiumiano kurta kaklaraištį ir Vidmantės Martikonytės-Medišauskienė kolekcinį porceliano indą, legendinio filmų kūrėjo Jono Meko filmą „Lietuva ir Sovietų Sąjungos žlugimas“, ant kurio DVD disko yra jo autografas.

Visos lėšos, gautos labdaros aukciono metu, bus skirtos „Jaunimo linijos“ veiklai paremti.

Pokalbiai iš širdies – visą parą

„Jaunimo linija” – viena didžiausių, progresyviausių ir skaidriausių nevyriausybinių organizacijų Lietuvoje, turinti padalinius Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje bei skyrių Skuode. Virš 300 savanorių visoje Lietuvoje prisideda prie visą parą teikiamos emocinės paramos telefonu, elektroniniais laiškais ir internetiniais pokalbiais.

Vien praėjusiais metais „Jaunimo linijos“ savanoriai atsiliepė į 48 841 skambučius, įvyko 2 858 pokalbiai internetu ir buvo atsakyta į 1 022 laiškus. Tačiau dėl savanorių trūkumo galima atsakyti tik į 70 proc. visų kreipimųsi.

Dalyvauti aukcione galima iš bet kurios pasaulio vietos, kur tik veikia interneto ryšys! „Jaunimo linija“ kviečia nelikti abejingais ir dalyvauti aukcione čia.

GALERIJA

  • „Jaunimo linijos“ labdaros aukcione – knyga apie prezidentą V. Adamkų su jo autografu
  • „Jaunimo linijos“ labdaros aukcione – knyga apie prezidentą V. Adamkų su jo autografu
  • „Jaunimo linijos“ labdaros aukcione – knyga apie prezidentą V. Adamkų su jo autografu
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS