JAV ambasada pristato jautrų filmą, siekiantį nutraukti tylą apie savižudybes | KaunoDiena.lt

JAV AMBASADA PRISTATO JAUTRŲ FILMĄ, SIEKIANTĮ NUTRAUKTI TYLĄ APIE SAVIŽUDYBES

  • 0

Balandžio 15-19 d. šešiuose Lietuvos miestuose – Kaune, Kelmėje, Tauragėje, Ukmergėje, Zarasuose ir Kupiškyje – JAV ambasada Lietuvoje kviečia į nemokamus jautraus dokumentinio filmo apie savižudybes „Žodis iš S raidės“ (The S Word) seansus bei po seansų vyksiančias pokalbius su filmo kūrėjais, herojais bei Lietuvos psichologais.

„Žodis iš S raidės“ – tai paveikus, emocingas filmas, pasakojantis bandžiusių nusižudyti žmonių istorijas. „Žodis iš S raidės“ koncentruojasi ne į statistiką, nesiekia šokiruoti ar bauginti, o kalba apie išgyvenusius žmones, kviečia ne tik susimąstyti, bet ir viltingai nusišypsoti, o svarbiausia ragina žmones kalbėti, bendrauti ir ieškoti pagalbos.

Organizatoriai praneša, kad filmas skirtas asmenims nuo 14 metų.

„Savižudybių tema aktuali ne tik Lietuvoje. Paradoksalu, bet kad ir kokio didelio dėmesio ji sulaukia, daugeliui žmonių yra sunku apie tai kalbėti, ypač privačiuose pokalbiuose. Ypač tai pažįstama tiems, kurie vienaip ar kitaip susidūrė su savižudybe – kaip tyla ir baimė kalbėti užsuka užburtą savižudybių ratą. Šis filmas siekia pagelbėti mums atrasti būdą nutraukti šią tylą, kuri yra viena pagrindinių nevilties ir liūdesio sąjungininkų“, – sakė Meghan Luckett, JAV ambasados Lietuvoje kultūros atašė.

Filmo seansuose ir po jų vyksiančiose diskusijose be psichologų dalyvaus ir filmo režisierė Lisa Klein, kurią sukurti šį filmą paskatino asmeniniai išgyvenimai patyrus tėvo ir brolio savižudybes, bei vienas filmo herojų Craig’as Miller’is, kuris pats išgyveno keletą bandymų nusižudyti ir rado išsigelbėjimą aprašęs savo patirtį bei dalyvaudamas savižudybių prevencijos programose JAV ir kitose pasaulio šalyse.

Filmo „Žodis iš S raidės“ seansus ir diskusijas pristato JAV ambasada kartu su JAV Valstybės departamento Švietimo ir kultūros biuru, Amerikos kino diplomatijos programa „American Film Showcase“ ir Pietų Kalifornijos universiteto Kinematografijos fakultetu (USC School of Cinematic Arts) bei „Jaunimo linija“.

Nemokami seansai

Kaunas:  balandžio 15 d., 12 val., Kauno VDU Mažojoje salė, 205 auditorija, Daukanto g. 28,

balandžio 15 d., 17.30 val., Kauno VDU, 106 auditorija, Putvinskio g. 23.

Kelmė:   balandžio 16 d., 12 val., Kelmės kultūros centras, Vytauto Didžiojo g. 73.

Tauragė:  balandžio 16 d., 18 val., Tauragės kultūros centras, Dariaus ir Girėno g. 3.

Ukmergė: balandžio 17 d. 12 val. ir 17.30 val., Ukmergės kultūros centras, Kauno g. 8.

Zarasai:  balandžio 18 d. 12 val. ir 18 val., Zarasų kultūros centras, Vytauto g. 1a.

Kupiškis:  balandžio 19 d. 12 val. ir 17.30 val., Kupiškio kultūros centras, Gedimino g. 40.

Gairės: filmas, Žodis iš S raidės, savižudybės, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS