JAV pirmoji ponia Indijoje meditavo per „laimės pamoką“ | KaunoDiena.lt

JAV PIRMOJI PONIA INDIJOJE MEDITAVO PER „LAIMĖS PAMOKĄ“

JAV pirmoji ponia Melania Trump (Melanija Tramp) antradienį lankydamasi vienoje vyriausybinėje mokykloje Indijos sostinėje drauge su moksleiviais meditavo per „laimės pamoką“.

Šių pamokų programa dera prie jos iniciatyvos „Būk geriausias“ („Be Best“), kurios tikslas – mokyti vaikus ir jaunuolius maloniai elgtis, vengti narkotikų ir rūpintis savimi.

Sarvodajos (sanksr. „visų pažangos“) mišrios vidurinės mokyklos moksleivių orkestras pasitikdamas pirmąją JAV ponią grojo dūdmaišiais, pati mokykla buvo išpuošta gėlių girliandomis.

M. Trump stabtelėjo prie skaityklos, pabendravo su vaikų darželio vaikais ir stebėjo jogos treniruotę. Ji taip pat per „įsisąmoninimo“ veiklą meditavo su moksleiviais, o vėliau sakė, kad jautėsi atsipalaidavusi.

Per trumpą oficialią kalbą M. Trump sakė, jog ją įkvėpė žinojimas, kad moksleiviai kiekvieną dieną pradeda įsisąmoninimo praktika.

„Nuo sąmoningo kvėpavimo, istorijos papasakojimo draugui, kito klasės draugo išklausymo ar paprasto ryšio su gamta pajautimo  – negaliu įsivaizduoti geresnio būdo mums visiems savo dienai pradėti”, – sakė ji.

M. Trump moksleiviams taip pat papasakojo, jog pamačiusi programą ir išklausiusi jų mokytojus įsitikino, „kad „Be Best“ principai neapsiriboja Jungtinėmis Valstijomis ir kad juos galima pamatyti visame pasaulyje“.

Delio nacionalinės sostinės teritorijos vyriausybė „laimės pamokas“ ėmė siūlyti prieš pusantrų metų, siekdama mokyti moksleivius meditacijos, elementaraus paklusnumo ir kitų dalykų, kurie gali padėti mažinti nerimą ir stresą.

Švietimą prižiūrintis Delio nacionalinės sostinės teritorijos vyriausiojo ministro pavaduotojas Manishas Sisodia (Manyšas Sisodija) socialiniame tinkle „Twitter“ rašė, jog ankstyvieji šios programos rezultatai įkvėpė vietos pareigūnams tikėjimo, kad „laimės pamokos“ yra „geriausias sprendimas visam mąstysenos smurtui ir neapykantai, su kuriais susiduriame visame pasaulyje“.

 

GALERIJA

  • JAV pirmoji ponia Indijoje meditavo per „laimės pamoką“
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS