Jotvingių premija skirta G. Grajauskui, Jaunojo jotvingio – R. Liutkevičiui | KaunoDiena.lt

JOTVINGIŲ PREMIJA SKIRTA G. GRAJAUSKUI, JAUNOJO JOTVINGIO – R. LIUTKEVIČIUI

  • 0

Jotvingių premija už geriausią poezijos knygą šiemet skiriama Gintarui Grajauskui, Jaunojo jotvingio – Ramūnui Liutkevičiui, trečiadienį pranešė Kultūros ministerija.

G. Grajauskas įvertintas už netikėtus minties viražus ir juntamą metaforos poveikį poezijos knygoje „Nykstamai menkų dydžių poveikis megastruktūroms“.

R. Liutkevičiui premija skirta už atvirumo blyksnius ir poetinį salto mortale knygoje „Šokis įsuka šviesą“.

Laureatai bus apdovanoti spalio 1-ąją Druskininkuose, baigiamajame 33-ojo tarptautinio literatūros festivalio „Poetinis Druskininkų ruduo“ vakare.

Jotvingių premija skiriama kasmet už per pastaruosius dvejus metus išleistą geriausią poezijos knygą, Jaunojo jotvingio premija – už geriausią jauno autoriaus (iki 35 metų amžiaus) originaliosios poezijos, verstinės poezijos ar poezijos kritikos knygą, išleistą per pastaruosius dvejus metus.

Pagrindinį festivalio prizą – Jotvingių premiją – 1985 metais įsteigė Sigitas Geda. Tais metais jo įsteigtą premiją gavo poetas Kornelijus Platelis už eilėraštį „Jotvingių malda šuoliuojant į priešą“.

Prasidėjus „Poetiniams Druskininkų rudenims“ 1990 metais, S. Geda sutiko premiją susieti su festivaliu.

Šiuo metu premijoms pateiktas kandidatūras apsvarsto premijos komitetas ir pagal jo pateiktus siūlymus skiria kultūros ministras.

Pernai Jotvingių premiją pelnė Dainius Gintalas, Jaunojo jotvingio – Nojus Saulytis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS