Ką per Naujuosius metus valgo kinai, kad į namus prisikviestų finansinę sėkmę? | KaunoDiena.lt

KĄ PER NAUJUOSIUS METUS VALGO KINAI, KAD Į NAMUS PRISIKVIESTŲ FINANSINĘ SĖKMĘ?

  • 3

Kinų Naujieji metai – įspūdinga šventė. Namai ir gatvės Kinijoje išpuošiamos ryškiai raudonomis dekoracijomis, danguje sproginėja fejerverkai, ant stalų garuoja gardūs šventiniai patiekalai. Sausio 25-oji, kai Kinijoje prasidės Naujųjų metų iškilmės, gali tapti puikia, simboliška proga pasimėgauti egzotiškais Azijos skoniais ir geriau pažinti Kinijos kultūrą.

Per Naujųjų metų šventę Kinijoje maistui skiriamas išskirtinis dėmesys. Šventės išvakarėse prie stalo susirenka visa šeima ir mėgaujasi sočiais, įvairių skonių patiekalais – tradiciniais koldūnais, pyragėliais, žuvimi, suktinukais, ryžių kukuliais, makaronais ir vaisiais.

Kiekvienas šventinis patiekalas turi simbolinę reikšmę. Pavyzdžiui, žuvies patiekalai simbolizuoja klestėjimą ir perteklių, todėl valgydami žuvį kinai vieni kitiems linki visko turėti daugiau negu reikia.

O kad kitąmet turėtų daugiau pinigų, kinai per šventę stengiasi suvalgyti kuo daugiau koldūnų. Šio patiekalo įdaras gali būti labai įvairus – nuo kiaulienos faršo iki kapotų krevečių ir žuvies.

Turtą ir pilnatvę kinams taip pat simbolizuoja vaisiai – ypač oranžiniai ir geltoni. Todėl šeimininkai svečiams visada pasiūlys apelsinų, mandarinų, greipfrutų ar citrinų.

Saldūs ryžių kukuliai kinams simbolizuoja šeimos vienybę – valgydami tvirtai sulipusius ryžius šventės dalyviai tiki, kad taip stiprina ryšį tarp artimųjų. O kai ateina eilė valgyti makaronų patiekalus, visi žino, jog kiekvienas kąsnis – tarsi indėlis į ilgaamžiškumo taupyklę.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Man nusispjaut ka valgo kinas.As ne kinas.Yra daug zmoniu kurie neturi kazko mandraus valgyt.Dziaugiasi ta ka valgo.

Simboliai

Mexemos ixsas kažkaip žemyn

...,teksta perSKAICIAU kaip LABAI IDOMU...,

jeigu kalbet apie KOLDUNUS tai labiausiai megstu KOLDUNUS su KIAULIENOS SONINE ir BULVEMIS...,taip jau susiKLOSTE SITUACIJOS ir APLINKYBES,kad labai RETAI valgau KOLDUNUS...,uztai PINIGINE dazniausiai TUSCIA arba LABAI PLONA...,reikes nuBEGTI i MAXIMA ir nusiPIRKTI KOLDUNU... TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS