Kaišiadoryse atgimsta Paukščių festivalis | KaunoDiena.lt

KAIŠIADORYSE ATGIMSTA PAUKŠČIŲ FESTIVALIS

Birželio 4 dieną Kaišiadoryse šėlios ir plasnos jau ketvirtasis tradicinis Paukščių festivalis. Pagrindinis šio festivalio akcentas – paukščiai, sparnai, polėkis ir gera nuotaika. Praėjusiais metais dėl pandemijos festivalis neįvyko, tad jau spėta pasiilgti smagaus bendravimo, pramogų ir gerų emocijų.

„Paukščių festivalio pavadinimas tik iš dalies tapatinamas su Kaišiadorių rajone įsikūrusiais paukštynais – pasakojo viena iš renginio sumanytojų Kaišiadorių turizmo ir informacijos centro (TVIC) vadovė Giedrė Streikauskaitė. – Kur kas didesnę įtaką pavadinimui ir koncepcijos išgryninimui turėjo tai, kad Kaišiadorių apylinkės pasižymi didele paukščių įvairove. Vien paslaptingųjų nakties skrajūnių pelėdų šiame krašte aptiktos penkios rūšys. Čia gyvena ereliai – Lietuvos „ambasadoriai“, kurių kelionės po pasaulį stebimos navigacija. Vien savo artimose apylinkėse per kelerius metus esu nufotografavusi daugiau nei 70 rūšių paukščių. Nemažai rajono žmonių augina įvairiausių veislių dekoratyvinius paukščius, kuriais pasigrožėti kviečiami ir turistai.“

Pasak Kaišiadorių TVIC vadovės, paukščių festivalis – visos dienos renginys, skirtas šeimoms, dovanojantis įdomias pažintis bei patirtis. Renginio tikslas – supažindinti visuomenę su paukščių įvairove ir aktualizuoti tai, kas susiję su paukščiais. Tad žodis „paukštis“ čia įgauna pačią plačiausią reikšmę ir yra svarbiausias.

Festivalyje nuo vidurdienio vyksiančioje parodoje bus galima pasigrožėti įvairiausiais paukščiais – mažais, dideliais, spalvotais, išdidžiais ir šilkiniais. Besidomintys laukinių paukščių pasauliu, ornitologų bus pakviesti į rytinę paukščių stebėjimo ekskursiją. Renginyje galėsite aplankyti gamtininko Mariaus Čepulio fotografijų parodą, kolekcininkų ir menininkų parodas paukščių tematika.

2019-ųjų Paukščių festivalis:

„Festivalio dalyvių lauks įdomios kūrybinės dirbtuvės, maisto edukacijos, žaidimai, susiję su paukščiais. Diskusijų palapinėje „Čiulba ulba“, lyg išskridę ir sugrįžę paukščiai, kalbėsis mūsų kraštiečiai, gyvenantys kitose šalyse, vietos gyventojai bei į mūsų Kaišiadorių kraštą persikėlę gyventi žmonės“, – sakė G. Streikauskaitė.

Tradiciniame Kiaušinių metimo čempionate „Pagauk nesudaužytą“ bus galima ne tik išmėginti jėgas, bet ir pagerinti 2019 metų rekordą – 36,15 metro – ir būti apdovanotais. Suplanuotas ir kliūčių ruožas.

Vyks ir šakočių kepimo čempionatas. Šakočiai bus kepami ant atviros ugnies. Kartu su istorinės virtuvės tyrinėtojais kepėjai pristatys kepinio ištakas, jo istoriją ir svarbą mūsų kultūroje. Čia taip pat bus galima laimėti vertingą prizą už skaniausią iškeptą šakotį!

O šalia šakočių bus galima pasimėgauti vieno iš žymiausių šalies kulinarų, šefo vikingo Vyliaus Blauzdavičiaus šventės metu ant ugnies iškeptais paukštienos gaminiais. „Gurmaniškame kampelyje“ ragausite įvairiausių skonių Kaišiadorių paukštyno keptų gaminių.

Skrydžio laisvės ir svaigaus aukščio mėgėjams – galimybė pakilti oro balionu ir iš aukštai pasižvalgyti po Kaišiadorių apylinkes, jeigu tik leis oro sąlygos.

Šventės erdvėse bus įvairiausių veiklų, užsiėmimų netrūks ir judresnių rungčių mėgėjams, ir siekiantiems įgyti žinių apie paukščius ramesnėje aplinkoje, ir mėgstantiems ragauti, pašokti ar pasiklausyti muzikos. Vakare – Monique, MemelBand, Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ koncertas.

Festivalis iki pat vidurnakčio vyks Kaišiadorių miško parko estradoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Abejoju, kad paukščiai bus pirmoj vietoj, greičiau jau Ukraina. Net kvietimus į šventę spausdina ant žovto blakitnyj popieriaus....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS