Knygos menininkus įkvepia kurti neįtikėtinus šedevrus | KaunoDiena.lt

KNYGOS MENININKUS ĮKVEPIA KURTI NEĮTIKĖTINUS ŠEDEVRUS

  • 2

Pasirodo, knygos skirtos ne tik skaitymui, jos įkvepia menininkus kurti unikalius šedevrus. 

Spalvingos drobės

Tapyti paveikslus galima ne tik ant drobės – menininkai renkasi popierių, medieną, akmenį, keramiką, betonines namų sienas. Amerikietis Mike Stilkey tapo ant knygų. Anksčiau savo fantaziją jis išliedavo knygų puslapiuose, bet vėliau nusprendė ieškoti labiau neįprasto fono ir juo tapo knygų nugarėlės. Menininkas kreipėsi į bibliotekas – visos jos turi išmesti skirtus fondus.

Knygas savo darbams jis renkasi ne tik pagal viršelių spalvą – peržvelgia turinį, kartais randa pabrauktas skaitytojų mintis, kurios neretai ir įkvepia paveikslo siužetą. Labai dažnai M.Stilkey personažais tampa gyvūnai. Menininkas tikina, kad juose jis randa tas savybes ir emocijas, kurių neturi žmonės. Rekordinis šio kūrėjo darbas – pernai Seulo (Šiaurės Korėja) bibliotekoje Starfiel COEX Mall Library ant trikampės drobės–skulptūros nutapyti kalėdiniai vaizdai. Skulptūros aukštis – 9 m, jai pastatyti panaudota 14 tūkst. knygų.

Suknelės princesėms

Prancūzų dizainerė iš nedidelio Araso miesto Sylvie Fakon garsėja ne tik kaip unikalių vestuvinių ir proginių apdarų kūrėja – laisvalaikiu ji su įkvėpimu kuria neįprastas meniškas sukneles. Savo darbams S.Fakon naudoja įvairias medžiagas: audinius, popierių, natas, knygas ir net muzikos instrumentus, puošia karoliukais, nėriniais, siuvinėjimu, taip ne tik kuria tekstilinio dekoro motyvus, bet ir pritvirtina ant popieriaus atspaustus paveiksliukus, nuotraukas, tiek audinį, tiek popierių įmantriai drapiruoja, lanksto.

Savo darbams menininkė knygų negadina – naudoja makulatūrai atrinktus leidinius arba tas jų dalis, kurios liko nepanaudotos restauruojant suplyšusią knygą. Vienas išskirtinių jos darbų – suknelė, kurios viršus pasiūtas iš knygų nugarėlių. Šį unikalų drabužį S.Fakon kūrė 250 valandų.

GALERIJA

  • Knygos menininkus įkvepia kurti neįtikėtinus šedevrus
  • Knygos menininkus įkvepia kurti neįtikėtinus šedevrus
  • Knygos menininkus įkvepia kurti neįtikėtinus šedevrus
  • Knygos menininkus įkvepia kurti neįtikėtinus šedevrus
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

sss

fotkej merga tai GRAZI!

nu super

Foto. Originalu ir laabai gražu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS