Konferencija „Dark times“ kviečia pažinti Baltijos šalių kavos kultūrą | KaunoDiena.lt

KONFERENCIJA „DARK TIMES“ KVIEČIA PAŽINTI BALTIJOS ŠALIŲ KAVOS KULTŪRĄ

  • 0

Anot „Dark times“ organizatoriaus Emanuelio Ryklio, renginys lauks visų, kurie nori plačiau pažinti tamsųjį gėrimą ir ieško kavoje įkvėpimo. „Šiųmetinė konferencija fokusuojasi į Pabaltijo ir Šiaurės šalių kavos kultūras. „Dark Times“ kelia retorinį klausimą – ar mus, gyvenančius aplink Baltijos jūrą, kažkas sieja prie kavos puodelio? Ar kavos ruošimo ritualai panašūs? Ar pasisėdėjimai prie kavos visur tokie pat ilgi ir malonūs“, – pasakoja E. Ryklys.

Tarp kavos konferencijos pranešėjų – „Drop Coffee“ kavinės vadovė bei skrudintoja Joanna Alm iš Stokholmo. J. Alm gali didžiuotis prižiūrinti ne tik vieną iš pasaulyje populiariausių nepriklausomų kavinių, bet ir savo laimėjimais pasauliniuose skrudintojų turnyruose, rašoma pranešime spaudai.

Kaimyninei Estijai konferencijoje atstovaus Talino kavinės „The Living Room“ vadovė, barista ir skrudintoja Triin Sibul, o iš Latvijos sulauksime baristos Juris Kruminsas, kuris kasdien kavą ruošia vegetariškoje „Miit“ kavinėje Rygoje.

Lenkiškas kavos kultūros subtilybes atskleis Konradas Konstantynowiczas iš beveik dešimtmetį veikiančios „Filtry Dobra Kawa“ kavinės. K. Konstantynowiczas taip pat ne kartą yra laimėjęs Lenkijos degustatorių turnyrą ir ypatingai didelį dėmesį skiria vietinės kavos kultūros propagavimui.

Nors Čekija ir nėra įsikūrusi prie Baltijos jūros, tačiau Radekas Nozicka išties turės ne vieną Šiaurietišką kavos istoriją. R. Nozicka yra vienas iš projekto „European Coffee Trip“ įkūrėjų. Jis yra aplankęs daugiau nei dvidešimt Europos šalių kavinių bei susitikęs su daugiau nei tūkstančiu kavos entuziastų.

Vietinėmis kavos istorijomis renginį praturtins kulinarijos istorikas bei knygos „Per barzdą varvėjo“ autorius Antanas Astrauskas, dirbantis Vilniaus universitete. O apie kavą restorane išgirsime iš sezoniškam ir lokaliam maistui dėmesį skiriančio „Sweet Root“ restorano savininko Sigito Žemaičio.

Trečioji „Dark Times“ kavos konferencija įvyks lapkričio 28- d., galerijoje „Vartai“, Vilniuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS