Kultūros ministras: Lietuvos muziejų kelias atveria naujus akiračius | KaunoDiena.lt

KULTŪROS MINISTRAS: LIETUVOS MUZIEJŲ KELIAS ATVERIA NAUJUS AKIRAČIUS

  • 0

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas penktadienį dalyvavo Lietuvos muziejų kelio programos „Tėvynės ieškojimas“ atidaryme Česlovo Milošo kultūros centre Šeteniuose (Kėdainių r.). Programa pavadinta pagal to paties pavadinimo Č. Milošo eseistinę knygą.

Renginys taip pat buvo skirtas gegužės 18 d. minimai Tarptautinei muziejų dienai, jame pasveikinta ir 2018 metų muziejininko vardą už Lietuvos muziejininkystės tradicijų puoselėjimą, inovatyvų reikšmingų dailės paveldo vertybių tyrimą bei sklaidą Lietuvoje ir užsienyje pelniusi Vytauto Kasiulio dailės muziejaus vadovė, muziejininkė Ilona Mažeikienė.

Kultūros ministras, sveikindamas muziejininkų bendruomenę su artėjančia profesine švente ir su ja prasidedančia Muziejų kelio atkarpa, kalbėjo, kad kelias visada veda į naujus horizontus, naujus akiračius, iškeliančius muziejų veiklą į aukštesnį ir prasmingesnį lygmenį. „Manau, kad kelionė, kurią šiandien pradedame, bus labai prasminga ir dėl to, kad joje lydi Česlovo Milošo kūryboje ir veikloje įprasmintas tėvynės, jos vietovardžių ir kraštovaizdžių ieškojimas“, –sakė kultūros ministras.

Šių metų Lietuvos muziejų kelio tema – „Lietuvos kraštovaizdžiai: vandenų kultūrinė atmintis“. Visoje Lietuvoje, pasak Kultūros ministerijos pranešimo, nuo gegužės iki rugsėjo vyks įvairūs renginiai, kurie aktualizuos vandens telkinių kultūrinę atmintį.

Lietuvos muziejų kelio 2019-2021 m. programa „Tėvynės ieškojimas“ atskleis daugiau nei šimtmetį rašytojų, dailininkų, kitų sričių menininkų kurtą pasakojimą apie savą kraštą, jo kraštovaizdžius, žmonių likimus, pasirinkimus ir jų ateities kelius pasaulyje. Ši programa skiriama Lietuvos Respublikos atkūrimo trisdešimtmečiui, kuris bus minimas kitąmet.

Projektas „Lietuvos muziejų kelias“ prasidėjo 2012-aisiais, juos paskelbus Muziejų metais. 2012-2018 m. Lietuvos muziejų keliuose dalyvavo beveik 100 Lietuvos muziejų, per projekto vykdymo metus pristatyta daugiau kaip 700 renginių, sulaukta per 500 tūkst. lankytojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS