Kuri dainas? Poeziją? Pagauk „Baltų varnų“ įkvėpimą! | KaunoDiena.lt

KURI DAINAS? POEZIJĄ? PAGAUK „BALTŲ VARNŲ“ ĮKVĖPIMĄ!

  • 0

Spalio 18 d. vakarą Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ kviečia jaunus dainų kūrėjus ir poetus į tradicinius „Naktinėjimus“ iki paryčių.

Renginys vyks nuo 22 val. iš karto po  jungtinio  užsienio ir Lietuvos atlikėjų koncerto Šv. Kotrynos bažnyčioje. Šių metų naktinėjimų viešnios „Baltos varnos“ sutiko atsakyti į dažniausiai jaunųjų kūrėjų užduodamus klausimus.

– Jei kuriu muziką / poeziją kaip tai paversti žinoma daina?

– Daina ir susideda iš šių dviejų komponentų, vien tik teksto, arba tik muzikos, žinoma, neužtenka. O, beje, visko nebūtina sukurti pačiam, galima paimti poeto tekstą arba paprašyt gerai tekstus kuriančio draugo sugalvoti tavo dainai žodžius. Manome, kad gera daina yra svarbiau už principus (viską turiu sukurti pats).

– Kaip pagauti įkvėpimą?

– Greičiau už jį bėgti (šypsosi).

– Kaip įveikti scenos baimę?

– Nuolatos sau sakyti, kad tai ne baimė, o jaudulys, kuris daro lipimą ant scenos tokį įdomų!!! Ir tai yra gryniausia tiesa, panaudok tą baimę, paversk ją adrenalinu ir išnaudok.

– Kaip tapti žinomu?

– Viešai nusimauti kelnes.

– Ką jūsų nuomone būtina žinoti kiekvienam atlikėjui ir kūrėjui?

– Atlik kūrinį nuoširdžiai. O kūrėjui – žaisk, žaisk ir dar kartą žaisk.

Jeigu tu kuri dainas ar poeziją, o gal groji kokiu nors instrumentu ir ieškai kūrybingų bendraminčių ateik į „Tai – aš“ „Naktinėjimus“. Renginys vyks spalio 18 d. 22 val. Vilniaus mokytojų namų Baltojoje salėje (Vilniaus g. 39, Vilnius). Vakarui diriguos dainų kūrėjai, jaunieji bardai Gytis Ambrazevičius ir Emilija Statinaitė. Naktinėjimų viešnios „Baltos varnos“ žada dar daugiau atsakymų į Jums kylančius klausimus. Panaktinėkime!

GALERIJA

  • Kuri dainas? Poeziją? Pagauk „Baltų varnų“ įkvėpimą!
  • Kuri dainas? Poeziją? Pagauk „Baltų varnų“ įkvėpimą!
H. Balandžio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS