Laidos „7 Kauno dienos“ anonsas (spalio 20d.) | KaunoDiena.lt

LAIDOS „7 KAUNO DIENOS“ ANONSAS (SPALIO 20D.)

  • 0

Spalio 20 dieną, sekmadienį, laidoje „7 Kauno dienos“ daugiau sužinosite apie Laisvės varpą, Gruzijos kultūrą ir skonį bei Šančių mikrorajoną

Kauno Vytauto Didžiojo karo muziejaus bokšte stovi vienas iš svarbiausių karilionų varpų – Laisvės varpas, pirmą kartą suskambėjęs prieš 100 metų.

Kartu su istorikais prof. dr. Valdu Rakučiu bei dr. Aušra Jurevičiūte aiškinsimės, kodėl kiekvienas varpas turi savo vardą bei kaip čia taip išėjo, kad Laisvės varpas, skirtas Vilniaus Gedimino pilies bokštui, taip ir liko Kaune.

Laidoje dar sužinosite apie Gruzijos kultūrą ir skonį Kaune – laidos komanda svečiuosis Gruzijos meno ir skonio namuose, kuriuose laukia pažintis su Luiza – graike, užaugusia Gruzijoje, jos dukra Kristina, gimusia jau Lietuvoje ir anūke Karolina. Tai trys kartos, kurių širdyse po lygiai – Gruzijos ir Lietuvos.

Kauno Šančių rajonas išgyvena tikrą renesansą: nuo protestų akcijų ir kovos už žaliąją Nemuno pakrantę iki vietos menininkų bei gatvės freskų. Nuo pat gimimo Šančiuose gyvenanti menininkė Audra Fiserienė-Toleikytė nusprendė įamžinti šio rajono gyvenimą ant betoninės sienos.

„Pokalbyje 450“ viešės nekilnojamojo turto bendrovės vadovas Edvinas Mamedovas, kuris papasakos apie garsųjį kvartalą Šančiuose.

Laida „7 Kauno dienos“ – sekmadieniais, 11.30 val. per LRT PLIUS.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS