Lankytojai iš anksto privalės rezervuoti vizitą Luvro muziejuje | KaunoDiena.lt

LANKYTOJAI IŠ ANKSTO PRIVALĖS REZERVUOTI VIZITĄ LUVRO MUZIEJUJE

  • 0

Garsusis Paryžiaus Luvro muziejus, šią vasarą sulaukęs lankytojų antplūdžio, penktadienį paragino savo svečius iš anksto rezervuoti vizitą internetu ir pridūrė, kad dar šiemet tokia tvarka taps privaloma.

Lankomiausias pasaulio muziejus Luvras, kuriame saugomas vienas garsiausių tapybos šedevrų, Leonardo da Vinci (Leonardo da Vinčio) sukurtas Monos Lisos (Monos Lizos) portretas, tapo savo paties sėkmės auka ir susidūrė su perpildymo problema.

Padėtis tapo dar sudėtingesnė šią vasarą dėl Prancūziją užklupusios karščio bangos, nuo kurios turistai gelbėjosi vėsiose muziejaus salėse.

Be to, sąmyšis Luvre padidėjo ir laikinai perkėlus „Moną Lizą“ į kitą vietą, kol renovuojama šio paveikslo ekspozicijos salė.

„Rezervacija palengvins visuomenės patekimą į muziejų visą savaitę“, – sakė Luvro generalinio administratoriaus pavaduotojas Vincentas Pomarede'as (Vensanas Pomaredas).

„Iki šiol rezervacijos sistema nebuvo privaloma, [tačiau] įvesime privalomą rezervacijos sistemą, kaip jau padarė daugybė muziejų, ir iki šių metų pabaigos visi lankytojai privalės rezervuoti [savo vizitą]“, – teigė jis naujienų agentūrai AFP.

„Taip bus nuo spalio arba lapkričio. Paankstinome [tvarką], kurią norėjome įvesti nuo 2020 metų pradžios“, – sakė V. Pomarede'as ir pridūrė, kad tai padės muziejui susidoroti su lankytojų antplūdžiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS