Lietuvos esperantininkų sąjungos narys: tai – atgimstanti kalba | KaunoDiena.lt

LIETUVOS ESPERANTININKŲ SĄJUNGOS NARYS: TAI – ATGIMSTANTI KALBA

  • 0

Esperanto – kalba, kuri neišplito taip, kaip anglų, tačiau jos tikrai dar negalime vadinti mirštančia. „Tai – atgimstanti kalba“, – tikina Lietuvos esperantininkų sąjungos pirmininko pavaduotojas Audrys Antanaitis, teigiantis, kad esperanto kalba apie 6 milijonai žmonių įvairiuose pasaulio žemynuose.

Pasak A. Antanaičio, esperanto nėra sudėtinga kalba – norint paprastai susikalbėti, jos reikėtų mokytis apie savaitę. Jis pats teigia šią kalbą gerai išmokęs per 8 mėnesius.

Iš Pasaulio esperantininkų kongreso Pietų Korėjoje neseniai grįžęs A. Antanaitis primena, kad esperanto kalba yra susijusi ir su Lietuva, nes jos išradėjas yra Lietuvos žydų kilmės tėvų šeimoje gimęs Liudvikas Zamenhofas. Balstogėje (Lenkija) gimęs L. Zamenhofas kurį laiką gyveno Veisiejuose ir Kaune (iš čia kilus ir jo žmona), Lietuvą jis vadino savo tėvyne.

„Mes, lietuviai, galvojame, kad Lietuva, istorine prasme, yra esperanto tėvynė, lenkai galvoja, kas vis dėlto – jie, nes pirmosios knygos išleistos Varšuvoje. Lietuvoje mes neturėjome galimybės to padaryti. <...> Bet esperanto ne skiria, o jungia. Tegul tai būna  Lietuvos ir Lenkijos kūdikis“, – sako Lietuvos esperantininkų sąjungos pirmininko pavaduotojas.

Daugiau apie tai – įraše.

GALERIJA

  • Lietuvos esperantininkų sąjungos narys: tai – atgimstanti kalba
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS