M. Kvietkauskas lankosi Vokietijoje: planuojamas lietuvių kultūros pristatymas | KaunoDiena.lt

M. KVIETKAUSKAS LANKOSI VOKIETIJOJE: PLANUOJAMAS LIETUVIŲ KULTŪROS PRISTATYMAS

  • 0

Po dviejų metų Miunchene ir kituose Bavarijoje miestuose planuojama surengti Lietuvos kultūros ir meno pristatymą.

Tai numatyta trečiadienį Vokietijoje pasirašytoje Lietuvos kultūros ministerijos bei Bavarijos žemės mokslo ir meno ministerijos ketinimų deklaracijoje, pranešė Kultūros ministerija.

„Taip pat viliuosi, kad Lietuvos kultūros pavasaris ir ruduo Miunchene ir Bavarijoje 2021 metais taps spalvingu kultūros įvykiu, kuriam pamatą klojame dabar, pasirašydami šį dokumentą“, – pasirašydamas dokumentą sakė kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.

Lietuvos ir Bavarijos kultūros ministrai taip pat aptarė galimybę 2021 metais Vilniuje, Valdovų rūmuose, surengti parodą, susijusią su Bavarijoje saugomomis lituanistinėmis vertybėmis.

Pasak M. Kvietkausko, Lietuvą, Vokietijos Bavarijos žemę ir jos sostinę Miuncheną sieja glaudūs kultūriniai ryšiai, peržengiantys šimtmečius, bendras kultūros paveldas, istorinės atminties išsaugojimo jungtys.

„Miunchene nuo seno studijavo ir kūrė daug lietuvių menininkų, įžymių rašytojų, nemažai jų kuria čia ir dabar. Labai svarbu, kad Lietuvos ir Bavarijos kultūriniai ryšiai ir mainai tęstųsi ir ateityje, taptų nuolatiniai“, – teigė ministras.

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas lankosi Vokietijoje, kur aptaria kultūrinio bendradarbiavimo plėtojimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS