Mados kūrėjui J. Statkevičiui – Kultūros ministerijos apdovanojimas | KaunoDiena.lt

MADOS KŪRĖJUI J. STATKEVIČIUI – KULTŪROS MINISTERIJOS APDOVANOJIMAS

  • 13

Šiandien Kultūros ministerijoje Vilniuje mados ir teatro kostiumų dailininkui Juozui Statkevičiui įteiktas aukščiausias ministerijos apdovanojimas – garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

J. Statkevičiui apdovanojimas įteiktas už svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

„Man labai džiugu ir malonu įteikti aukščiausią Kultūros ministerijos apdovanojimą žmogui, kurio darbai ir kūrybinis kelias geriausiai atspindi lietuviškos mados bei vizualiosios kultūros industriją. Išskirtiniai J. Statkevičiaus sukurti kostiumai teatro, baleto, dramos scenai ir aukštosios mados kolekcijos – daugiau nei kostiumai ar šou. Tai emocijos, pasakojimai ir filosofija, atspindinti naujausias socialines ir vertybines tendencijas tiek mūsų šalyje, tiek pasaulyje. Labai džiaugiuosi naujausia J. Statkevičiaus kolekcija, kuri priminė mums mūsų šaknis ir tradicijas, moderniai ir stilingai pateikė mūsų tautinius raštus ir etnografiją, Lietuvai papasakojo apie Lietuvą, – įteikdamas apdovanojimą sakė kadenciją baigiantis kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Lietuvos mados ir teatro kostiumų dailininkas J. Statkevičius Lietuvoje yra unikalus mados bei kultūros fenomenas – pirmasis Baltijos šalių dizaineris, parodęs savo aukštosios mados kolekciją pasauline madų sostine laikomame Paryžiuje ir įtraukęs Lietuvą į pasaulio mados akiratį. Iškalbingi jo kūrybos dešimtmečiai – kuria kostiumus Lietuvos režisierių: E. Nekrošiaus, G. Varno, R. Tumino, A. Cholinos, D. Ibelhauptaitės, O. Koršunovo, J. Lingio, J. Turo, J. Smorigino spektakliams, bendradarbiavo su Rygos, Versalio teatru, Tel Avivo opera, „Vilnius City Opera“. J. Statkevičius turi ypatingą, subtilų skonį ir stiliaus jausmą, puikiai žino kostiumo istorinius stilius, meno istoriją.

Nuo 1992 m. J. Statkevičius kasmet kuria drabužių kolekcijas, kurias nuo 1999 m. papildė ir aukštosios mados kolekcijos. Geografinis J. Statkevičiaus kūrybos žemėlapis, be jau minėtų Europos miestų, margas kitais taškais, kuriuos pasiekė talentinga dizainerio ranka arba jo kūriniai: Niujorkas, Čikaga, Holivudas, Palm Byčas, Viena, Londonas, Berlynas, Sidnėjus, Seulas, Tokijas. „Juozas Statkevičius couture“ apdarais besipuošiančios garsios Lietuvos ir pasaulio moterys – Alma Adamkienė, Latvijos prezidentė Vaira Vykė-Freiberga, garsios Rusijos mados redaktorės Evelina Chromčenko ir Aliona Doleckaja, filantropė Audrey Gruss, Danijos princesė Mary, garsi manekenė Svetlana Griaznova, šou pasaulio garsenybės Bjork, Kyra Sedgwick, Naomi Watts, Nicole Richie – aukščiausios kokybės drabužių liudytojos.

GALERIJA

  • Mados kūrėjui J. Statkevičiui – Kultūros ministerijos apdovanojimas
  • Mados kūrėjui J. Statkevičiui – Kultūros ministerijos apdovanojimas
  • Mados kūrėjui J. Statkevičiui – Kultūros ministerijos apdovanojimas
  • Mados kūrėjui J. Statkevičiui – Kultūros ministerijos apdovanojimas
  • Mados kūrėjui J. Statkevičiui – Kultūros ministerijos apdovanojimas
  • Mados kūrėjui J. Statkevičiui – Kultūros ministerijos apdovanojimas
V. Skaraičio / BFL nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Vika

Dziaugiuosi uz Statkeviciu,seniai reikejo apdovanoti,nes tik jo deka pasaulis zino apie Lietuva ir jos mados kureja. Linkiu Juozui kuo didziausios sekmes! O Anonimui pasakysiu,kad prie ko cia Juozui naturalus kaimietiskas maistas ir grynas oras? Jis juk ne ukininkas ir ne valdininkas,kurie tuo ir turetu rupintis. Kiekvienas turi dirbti savo darba. Labai bjauru skaityti tokias nesamones,kada zmogui menininkui staiga prikergiamas kazkoks kaimietiskas maistas ar grynas oras,kuris su mada neturi nieko bendra. O Juozui sekmes ir sveikatos.

karina

o boze-pagaliau .Sveikinnimai

Jonas

Už ką čia tokiam medalį,uz nesąmones,jam Lopeta i rankas,ne medalį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS