A. Makejevas naujam gyvenimui prikėlė A. Kaniavos dainą | KaunoDiena.lt

A. MAKEJEVAS NAUJAM GYVENIMUI PRIKĖLĖ A. KANIAVOS DAINĄ

  • 0

„Dainos turi kantrybės, jų nereikia provokuoti, atsidaro duris ir ateina, kai laikas“, – sako aktorius, režisierius ir bardas Andrius Kaniava.

Jo parašytai dainai „Bausmė“ naują gyvenimą lygiai po dešimties metų suteikė dainų autorius ir atlikėjas Aleksandras Makejevas. Pasivadinę projektu „Viena A“, Aleksandras drauge su naująja scenos partnere Asta Dindaite ir A. Kaniava įrašė vasarišką dainos versiją. 

Naują aranžuotę žinomai A. Kaniavos dainai „Bausmė“ sukūręs A. Makejevas sako, kad ironijos ir banguojančios jūros jausmo kupina daina turėtų patikti ir jo paties, ir Andriaus kūrybos gerbėjams.

„Bausmė“ yra sena daina, antikvariatas, tačiau man ji labai patinka, – sako A. Kaniava. – Mudu su Aleksandru jau seniai vaikščiojome ratais vienas apie kitą, vis pakalbėdami, kad reikia sudainuoti kartu. Štai, ir įvyko“.


Andrius, Aleksandras ir jau metus kartu su juo koncertuojanti dainininkė A. Dindaitė savo trio pavadino „VIEN A“. „Daug galvoti nereikėjo, – juokiasi Aleksandras. – Taigi, iš A prasideda visų mūsų vardai“.

Neseniai savo kūrybos veiklos 25 metus atšventęs dainų autorius ir atlikėjas šį pavasarį iki ausų pasinėręs į kūrybą – prieš keletą dienų jis pristatė savo penktąją knygą „Passenger call messenger“, sarkastišką savo požiūrį į gyvenimą, socialines problemas ir šių dienų aktualijas reiškia dainose ir aktyviai koncertuoja su savo naująją scenos partnere A. Dindaite. 

Naujoji „Bausmės“ versija tik pradeda savo kelionę į radijo stotis. Jau numatytas ir šios dainos premjera scenoje. Trijulė gyvai ją sudainuos rugpjūčio 17 dieną, Anykščiuose vykstančios festivalio „Purpurinis vakaras“ baigiamajame koncerte.

Vasaros pradžioje atlikėjai žada ir dainos „Bausmė“ vaizdo klipą.  

GALERIJA

  • Andrius Kaniava
  • A. Makejevas naujam gyvenimui prikėlė A. Kaniavos dainą
  • A. Makejevas naujam gyvenimui prikėlė A. Kaniavos dainą
D. Buinickaitės, S. Barasos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS