Meilės dienai – ne tik gėlės | KaunoDiena.lt

MEILĖS DIENAI – NE TIK GĖLĖS

Meilė – universali kalba, o jos išraiškos formos įvairiose pasaulio šalyse skiriasi. Vienose įsimylėjėlių diena švenčiama kiekvieną mėnesį, kitose – tik vasario 14-ąją. Šia proga keičiamasi dovanomis: baltomis gėlėmis, juodu šokoladu, meilės laiškais ar net išdrožinėtais mediniais šaukštais.

Japonijoje Valentino dieną moterys apdovanoja vyrus šokoladais.

Tačiau tai nebūtinai reiškia romantišką susidomėjimą. Moterys gali dovanoti šokoladus vyrams bendradarbiams, draugams ir pažįstamiems. Vyrai už šias dovanas atsidėkoja kovo 14-ąją, per vadinamąją Baltąją dieną, šia proga moterims dovanojamas baltas šokoladas.

Pietų Korėjoje Valentino diena švenčiama ne tik vasario 14-ąją, bet kiekvieno mėnesio 14 d. ištisus metus.

Kiekvieną mėnesį yra skirtinga tema, pavyzdžiui, Rožių, Bučinio ar Apsikabinimų diena. Šiomis dienomis poros keičiasi gėlių puokštėmis, šokoladais, pliušiniais žaislais.

Suomijoje Valentino diena vadinama Draugo diena. Suomiai švenčia ne tik romantišką meilę, bet ir įvairius santykius, keisdamiesi meilės atvirukais ir dovanomis.

Danų poroms meilės simbolis – gėlė snieguolė. Būtent šiomis gėlėmis įsimylėjėliai keičiasi per Valentino dieną. Be to, vyrai moterims tradiciškai rašo anoniminius meilės laiškelius ar eilėraščius, pasirašydami savo vardo ir pavardės inicialais. Jei gavėja teisingai atspėja siuntėjo vardą, per Velykas iš jo gauna velykinį kiaušinį.

Valentino diena Ganoje pažymima festivaliais ir renginiais, kuriuose skamba gyva muzika, vyksta šokiai ir kultūriniai pasirodymai. Ganoje ši diena taip pat švenčiama kaip Nacionalinė šokolado diena – taip skatinamas ir turizmas.

Velse Valentino diena švenčiama pagal unikalią tradiciją, pavadintą Velso įsimylėjėlių globėjo šventojo vardu. Poros keičiasi išdrožinėtais mediniais šaukštais, vadinamais meilės šaukštais, jais išreiškia meilę ir įsipareigojimą vienas kitam.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS