Menininkas Bansky ketina atiduoti statybines medžiagas pabėgėliams | KaunoDiena.lt

MENININKAS BANSKY KETINA ATIDUOTI STATYBINES MEDŽIAGAS PABĖGĖLIAMS

  • 0

Britų gatvės menininkas Banksy (Banksis) ketina panaudoti statybines medžiagas iš užsidariusio jo pramogų parko Anglijoje ir siųsti jas į Prancūziją, kad padėtų įsikurti ten palapinėse apsistojusiems pabėgėliams.

Disneilandą parodijuojančio parko „Dismaland“ interneto svetainėje grafitininkas pirmadienį pranešė, kad visą parke esančią medieną ir kitokias statybines medžiagas ketina išsiųsti į netoli Prancūzijos Kalė uosto esančią pabėgėlių stovyklą jų namų statybai. Nors tūkstančiai šiame šiauriniame Prancūzijos uoste apsistojusių pabėgėlių siekia patekti į Britaniją.

„Netrukus matysite... Kalė „Dismaland““, – pranešė menininkas savo žinutėje.

Iki šiol didžiausias Banksy projektas pramogų parkas, įrengtas vienoje dykynėje pietvakarių Anglijos pajūrio miestelyje Veston Super Mere, veikė penkias savaites ir buvo uždarytas praėjusį šeštadienį. Pajūrio pramogų parke buvo galima apsilankyti apgriuvusioje pilyje, pamatyti žuvusią Pelenę ir giltinę elektriniame automobiliuke.

Pasak turizmo bendrovės „Visit Somerset“, šis projektas pritraukė daugiau nei 150 tūkst. lankytojų ir niekuo neišsiskiriančiam pajūrio miesteliui atnešė 20 mln. svarų.

Banksy, kuris niekada nėra atskleidęs savo tikrosios tapatybės, karjerą pradėjo piešdamas grafičius Anglijos mieste Bristolyje ir tapo žinomiausiu pasaulyje gatvės menininku.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS