Menininkė iš Vokietijos dekonstravo Klaipėdos peizažą | KaunoDiena.lt

MENININKĖ IŠ VOKIETIJOS DEKONSTRAVO KLAIPĖDOS PEIZAŽĄ

Vokiečių tapytoja ir grafikė Grit Sauerborn, beveik mėnesį rezidavusi Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre (KKKC), savo viešnagę trečiadienį baigė vernisažu.

KKKC Meno kiemo dirbtuvėse pristatyta G.Sauerborn darbų paroda „Etiudas – miesto erdvės Klaipėdoje“.

Dailininkė iš Rostoko Lietuvos uostamiestyje kūrė nuo gegužės vidurio. Menininkė yra studijavusi tapybą ir grafiką pas Waldemarą Kramerį bei Meno ir medijų mokykloje Rostoke. G.Sauerborn taip pat turi iliustratorės išsilavinimą, dirba Rostoko liaudies teatre, dėsto tapybą ir grafiką Rostoko meno, Rostoko liaudies aukštojoje ir Bad Doberano jaunimo mokyklose.

2004-aisiais G.Sauerborn tapo Mecklemburgo Vorpommerno dailininkų sąjungos nare. Yra gavusi Schwaano „Meno malūno” (2006), Hanzos miesto Rostoko (Schleswig – Holsteino) (2007) bei Otto Niemeyrio (2009, Holsteine) stipendijas. 2008-aisiais ji rezidavo Japonijoje pagal bendrą Vokietijos ir Japonijos projektą.

Pagal Kunslerhauso „Lukas” mainų programą atvykusios reziduoti KKKC menininkės dėmesį patraukė Klaipėdos senamiesčio aplinka. Autorė, tapybos etiuduose panaudojusi mišrią techniką – aliejinius dažus, akrilą, tušą, pastelę, dekonstravo urbanistinį peizažą iki minimalizmo ir paliko tik vieną kitą svarbiausią atpažįstamą objektą, kuris žiūrovui tampa abstrakčia žinute, priminimu apie tam tikras esamas senamiesčio erdves. 

Šie G.Sauerborn kūriniai Meno kiemo dirbtuvių languose bus eksponuojami ir menininkei jau išvykus, iki liepos pradžios.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS