Mirė ilgametis žurnalistas A. Jegorovas-„Džyza“ | KaunoDiena.lt

MIRĖ ILGAMETIS ŽURNALISTAS A. JEGOROVAS-„DŽYZA“

  • 0

Šiandien mirė ilgametis LRT darbuotojas, antisovietinio pasipriešinimo dalyvis Aleksandras Jegorovas, daugelio pažįstamas kaip „Džyza“. Laisvę muzikoje ir gyvenime labiausiai vertinęs žurnalistas gimė 1952 m. rugsėjo 6 dieną Kaune. Po R. Kalantos susideginimo dalyvavo protesto akcijose, buvo persekiojamas KGB.

A.Jegorovas garsėjo kaip vienas pirmųjų ir ryškiausių Lietuvos hipių. Vienas geriausių džiazo ir bliuzo žinovų Lietuvoje, nuo 1977-ųjų – Tarptautinės džiazo federacijos narys. Buvo sukūręs ir grojo bliuzo grupėje „Senas kuinas“.

1965 m. Kaune baigė vaikų muzikos mokyklą, akordeono klasę, 1983 m. – Vilniaus kultūros mokyklą. Aukštojo mokslo siekį atšaldė tuometinė valdžia – „Džyza“ buvo įsitikinęs, kad po jo paskaitų ciklo apie avangardinę, džiazo ir rytų muziką Vilniaus menininkų rūmuose ir Vilniaus planetariume ir jam atsisakius bendradarbiauti su KGB, žurnalistui keliai į aukštąsias mokyklas buvo uždaryti.

Nuo 1990-ųjų „Džyzos“ gyvenimas neatsiejamas nuo Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos.  1991 m. pradėjo dirbti „Santarvės“ laidų vyresniuoju redaktoriumi, po Sausio įvykių vedė žinias rusų kalba, 1993 m. – LRT muzikos redakcijos žurnalistas. 1998-2001 m. kūrė televizijos laidą  „Džiazas“, kuri tuomet buvo vienintelė šiam žanrui skirta laida Baltijos šalyse.

Aleksandras Jegorovas apdovanotas Sausio 13-osios medaliu.

Atsisveikinti su velioniu galima penktadienį nuo 15 iki 20 val. šarvojimo salėje Antakalnio g. 124 (prie buv. spec. ligoninės), laidotuvės šeštadienį Vilniaus m. Sudervės (Viršuliškių) kapinėse.

GALERIJA

  • Mirė ilgametis žurnalistas A. Jegorovas-„Džyza“
LRT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS