Mirė režisieriaus padėjėjas A. Kvietkauskas | KaunoDiena.lt

MIRĖ REŽISIERIAUS PADĖJĖJAS A. KVIETKAUSKAS

  • 2

Eidamas 69-uosius metus mirė režisieriaus padėjėjas, ilgametis Vilniaus senojo teatro darbuotojas Algimantas Kvietkauskas, ketvirtadienį pranešė Vilniaus senasis teatras.

A. Kvietkauskas tuometiniame Lietuvos rusų dramos teatre, dabartiniame Vilniaus senajame teatre, nuo 1976-ųjų dirbo montuotoju, rekvizitininku, režisieriaus padėjėju.

Pasak teatro, jis buvo kone visų Jono Vaitkaus teatre režisuotų ir kitų spektaklių režisieriaus padėjėjas. Taip pat atliko epizodinius vaidmenis įvairiuose spektakliuose.

„Buvo puikus režisieriaus padėjėjas, be fanaberijų, labai mėgo talentingus žmones, o tai teatre retai pasitaiko. Visuomet turėjo savo nuomonę, kurios niekad nepiršo, nors retai klysdavo. Turėjo puikų humoro jausmą, inteligentiškas. Ir labai nelaimingas, vienišas. Iš teatro nieko neužgyveno, nė kukliausio būsto, jo gūžta buvo užkulisiuose. Vargingesnis už bažnyčios pelę“, – cituojamas teatro kritikas Julijus Lozoraitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tai

Taip ir buvo. Čia parašyta tiesa. Deja. Sovietmečiu būsto negavo, o po Nepriklausomybės iš teatro algos jokio NT neįstengė įpirkti, todėl gyveno teatre.

Rūtenis

Niekaip nesuprantu, niekaip niekaip ir dar kartą niekaip, kaip taip galima visą gyvenimą dirbti ir nieko neturėti, kai gūžta tebūna užkulisiuose. Čia rašeiviai aiškiai kažką sutirštino.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS